To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Młody Trucker
Forum początkujących kierowców trucków

Mapy,nawigacje,anteny GPS - Problem z instalacja IGO android

wojte3eq - 2017-02-14, 23:03
Temat postu: Problem z instalacja IGO android
Missing or incomplete folder: /data/data/com.lostnfound.igo.nextgen.gp/sys.txt: open failed: EACCES (Permission denied)
wyskakuje mi taki komunikat
mam samsunga s7 edge
jak rozwiazac ten problem

mixmusic - 2017-02-15, 08:36

Instalowałes do wewnątrz czy na karte?Wnioskuje że na karte i źle jest wpis w sys
wojte3eq - 2017-02-15, 11:07

Wiesz zrzucilem wszystko na karte :)
zainstalowalem i takie cos
i nie bardzo wiem jak ruszyc z tematem dalej a zalezy mi na czasie zeby szybko to odpalic

Szumik - 2017-02-15, 20:39

Witam.
Dokleję się do tematu.
Ja instalowałem "iGO Nextgen Truck Navigation 9.18.27.681611" na samsungu TAB 6A z pamięci wewnętrznej. Mapy mam na karcie. W pliku sys ścieżka jest prawidłowa (android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/aaddons"). Tam też w katalogu \addons\content\map znajdują się mapy. Program się uruchamia ale bez map.
Podpowie mi ktoś co jeszcze mogłem zrobić źle?
Z góry dzięki.

mixmusic - 2017-02-16, 08:56

Proponuje zainstalowac na sprzetach totalcomandera i sprawdzic dokładność nazwy karty bo widze że już jest byk /storage/extSdCard/aaddons"-> ma byc addonas ( u Ciebie jest przez 2 x a (aaddons))

No i jakie macie wersje androida?Bo w nowych wersjach jest zupełnie inaczej

Szumik - 2017-02-16, 19:52

Dzięki za odpowiedź.
To dwa "a" to moje kombinacje z podmiankami map, wkleiłem do poprzedniej wiadomości zły wpis w pliku ale mam na pewno poprawnie (android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons") oczywiście sprawdziłem dwa razy.
Totalcomandera mam, ścieżkę do karty sprawdzałem właśnie w nim.
Androida mam 5.1.1 może to coś zmieniać? bo mapy z karty nadal nie działają.
Po przegraniu Polski i Niemiec na pamieć urządzenia działają więc mapy są OK.
Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

jaroha - 2017-02-16, 20:03

Ja mam taki wpis i jest OK

[folders]
has_secondary_root=1
linked_root_list="/storage/emulated/0/iGO"
android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

Szumik - 2017-02-16, 20:51

Mamy chyba różne wersie IGO.
U mnie jest tak:

data_folder_name="iGO_Israel"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/extSdCard"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

i nie działa.

jaroha - 2017-02-16, 21:14

Po instalacji iGO (bez znaczenia jaka wersja) zawsze w pamięci urządzenia zmieniam nazwę folderu na igo i wtedy jest OK. Mam przygotowany plik Igo i addons podmieniam i śmiga na każdym androidzie.
Szumik - 2017-02-16, 21:43

Tak?
Tylko że po instalacji w głównym katalogu pamięci tableta, program zainstalował się w katalogu iGO_Israel jak go zmieniłem to wcale się nie uruchomił.
I jest to raczej logiczne.

[ Dodano: 2017-02-16, 21:58 ]
mixmusic,

Jak znajdziesz chwilę podpowiesz mi co mogę jeszcze sprawdzić?