Kierowca zawodowy - wymagane dokumenty - Kwalifikacja Wstępna Przyspieszona
matiz_1990 - 2014-11-01, 21:46
A u mnie egzamin zdany w piątek, a papier wyślą w poniedziałek. Zależy pewnie od chęci komisji która egzaminuje
Nerrox - 2014-11-02, 14:46
matiz - i jak wrażenia? Ciężko było zdać?
matiz_1990 - 2014-11-02, 23:19
Nie powiem, trochę się stresowałem, ale jak już zobaczyłem karte z pytaniami to wiedziałem, że papier mam już w kieszeni Na 30 pytań zrobiłem jeden błąd niestety nie mówią w którym pytaniu. Wszystkie pytania były albo bardzo podobne albo nawet takie same jak w ekierowcy na którym bazowała moja auto szkoła. Posiedziałem też nad książką i wtedy mam wrażenie niczym nie są w stanie Cię zagiąć Komisja też "wyluzowana", można było się nawet zapytać jeśli nie byłeś czegoś pewien, ale oczywiście z umiarem i na prawidłową odpowiedź naprowadzali
Jaskier - 2014-11-03, 11:57
W tym tygodniu będę zdawał egzamin z KW :) Mógłby ktoś z doświadczenia powiedzieć czy pytania z "bazy wiedzy" są w większości wystarczające do zdania (+ nauka czasów pracy i tym podobnych podstaw :) ) ? KW robiłem poprzez e-learning i nawet materiałów do nauki nie dostałem, a średnio widzi mi się płacić jeszcze dodatkowo za dostęp do pytań z e-kierowcy itp. :P
Szubert - 2014-11-03, 13:32
Ja kolego zdawałem na Śląsku i komisja wiele pytań ułożyła takich, które zawarte są w bazie pytań na http://www.polcom.edu.pl/index.php/blok-c-2
Jaskier - 2014-11-03, 15:13
Dzięki, darmowe to przejrzę :)
GROM - 2014-11-03, 16:52
Koledzy żeby się nie zbłaźnić czy można zdawać gdzie indziej kw zadałem pytanie na kierowca.pl i dostałem odpowiedź, że pierwszy egzamin trzeba zdawać w ośrodku dopiero poprawki można zdawać w innych ośrodkach. Mam nadzieję, że się komuś przyda.
Diabolique - 2014-11-03, 19:14
no popatrz. a mi sie udało zrobić egzamin gdzie indziej :)
GROM - 2014-11-03, 21:09
Diabolique, Serio jak to wykonałeś? Bo chętnie bym skorzystał ze sposobu.
Diabolique - 2014-11-03, 21:40
ja nie miałem na to przepisu. było mi to nie na ręke. bo ośrodek miałem 300m od domu, a miejsce egzaminu 100km
z tego co wiem, że jako dołączyłem później do grupy. nie mogłem zdawać w tym samym terminie co oni.
szkolenie i egzamin robiła ta sama firma. załapałem sie po prostu na egzamin w innym mieście i województwie :)
wyszło dobrze. bo wiekszość z mojej grupy w osk uwaliła. zmiana bazy. w marcu tego roku :)
matiz_1990 - 2014-11-05, 08:49
Pytałem gościa u którego robię papiery i powiedział, że takich rzeczy raczej się nie praktykuje z powodu tego, że musieli by przekazać do innego ośrodka całą dokumentację kursanta, ale były przypadki, że goście zrzucali się na przyjazd komisji do ośrodka ( 1000 zł ) jeśli było ich za mało do zrobienia egzaminu
GROM - 2014-11-06, 13:48
Dzisiaj zostałem wezwany do ośrodka żeby podpisać dokumenty i mam egzamin 12 listopada, więc dam już radę wytrzymać. Szkoda, że tyle muszę czekać ale z c mam nadzieję że pójdzie szybciej.
Nerrox - 2014-11-14, 22:41
Ogólnie według Was - zdać kwalifikację przyśpieszoną na przewóz rzeczy jest trudna do zdania?
Puma91 - 2014-11-15, 07:47
Hm jeśli trochę rozumiesz w czym rzecz :) a pewnie rozumiesz i masz chęci żeby się samemu w domu dokształcać + do tego w miarę w porządku instruktor który daje np wskazówki jakie pytania będą to nie ma problemu raczej :).
Na moim egzaminie pytania powtarzały się po raz któryś bo już były wymiętolone :P a przed egzaminem dostałem ''prawdopodobne pytania jakie mogą być'' i w sumie były bardzo podobne
Nerrox - 2014-11-15, 09:11
Ja się uczę ze stronki co podał Szubert + z książki ekierowca Złota Edycja - zobaczymy jak to będzie :)
|
|
|