Małe firmy - bardzo rzadkie transporty |
Autor |
Wiadomość |
TIRcenter
TIRcenter

Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 103 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2012-08-02, 08:54 Małe firmy - bardzo rzadkie transporty
|
|
|
Często jest tak że małe firmy dostają duże zlecenia bardzo rzadko. W takim wypadku trzeba wezwać ciężarówkę z naczepą, żeby zrealizować dane zlecenie.
W firmie, w której pracowałem znajdowały się busy i jedna solówka, które rozwoziły towar po Polsce. Czasem jednak trafiały się duże zlecenia za granicę. Jako że firma nie miała przygotowanego zaplecza pod tiry, wszystkie wskazówki dla kierowcy dawał portier lub magazynier.
Jeżeli znajdziecie się w takiej małej firmie to musicie po prostu pójść na portiernie (lub portier wyjdzie do Was) i słuchać gdzie macie się ustawić. Po załadunku papiery też Wam pewnie przyniosą do kabiny. |
|
|
|
 |
|
Paavali

Wiek: 30 Dołączył: 04 Sie 2012 Posty: 2 Skąd: Rejowiec Fabryczny
|
Wysłany: 2012-08-04, 17:20
|
|
|
Ja się z czymś takim spotkałem jak wożą dary dla Caritasu to najczęściej są małe magazyniki które nawet ciężko znaleźć do rozładunku a jak się znajdzie to nie wiadomo gdzie nawet iść i kogo szukać bo jest tam jakiś magazynier lub nie:D |
|
|
|
 |
Binek
SZOFER

Tym śmigam: DAF XF 105.510 SSC
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK
Wiek: 30 Dołączył: 08 Sie 2012 Posty: 31 Skąd: Las Vegas Nevada
|
Wysłany: 2012-08-09, 12:23
|
|
|
Zgadza się Panowie. Ja dorzucę coś od siebie. Ostatnio ładowaliśmy ubrania z takim małej firmie nad Grójcem. Firma przystosowana do aut dostawczych.Trafić tam to już był nie lada wyczyn bo na wstępie zakaz wjazdu na ciężarowych a potem tonaż 8t Ale co jechać trzeba było,próbowaliśmy dojechać inną drogą ale niestety ta z tonażem była jedyną która prowadziła do firmy. Na firmie wszędzie przechodziło na milimetry Potem jak koleś dawał nam papiery to dał jakąś fakturę i powiedział że jak by nas teraz policja złapała na tym zakazie 8t to żeby im pokazać tą fakturę że mieliśmy załadunek w tej firmie to puszczą bez problemu. |
|
|
|
 |
mlody_za_kierownica
Tym śmigam: Renault Magnum, Volvo FH, DAF 105 XF
Uprawnienia: B,C,E
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 29 Skąd: Grajewo [BGR]
|
Wysłany: 2012-08-10, 21:37
|
|