Wyszukiwarka:
Karta paliwowa |
Autor |
Wiadomość |
Dawid
Udaję, że się znam.

Tym śmigam: DAF XF 105.460 Super Space Cab + Schmitz
Pracuję w firmie: Jeżdżę sam dla siebie ;)
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 375 Skąd: Takie Pytania ?.
|
Wysłany: 2013-12-31, 09:09 Karta paliwowa
|
|
|
Co tak naprawdę można kupić na kartę paliwową ? Sprawa wygląda tak że padają mi bateryjki a szef nie chce kupić nowych bo stwierdził że jeszcze sobie na nich pojeżdżę..Wiec wpadłem na pomysł żeby zdenerwować szefa i kupić sobie owe kable Tylko teraz pytanie da się kupić je na kartę paliwową ? Bo nie chce wydawać swojej kasy |
|
|
|
 |
|
mobil1994
mobil1994

Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
|
Wysłany: 2013-12-31, 12:06
|
|
|
Haha to byś mu zrobił niespodziewajkę. Ale może dobrze by zapytać na stacji/sklepie czy da radę zapłacić taką kartą. I chciałbym widzieć reakcję/minę szefa jak by się dowiedział.
Ale piszesz że chcesz kupić owe kable. Roruchowe, tylko pamiętaj żeby miały duży amperarz bo jak będą gówniane to zobaczysz jak się izolacja topi
Jak szaleć to kup od razu akumulatory |
|
|
|
 |
Dawid
Udaję, że się znam.

|
Wysłany: 2013-12-31, 16:50
|
|
|
1200A powinny chyba starczyć bo nie znalazłem większych. Co ja będę się Pier**olił z nim .Byłem przed świętami,to nawet zapłon nie zapalił a nie było mrozu,pojechałem wczoraj był na bazie to powiedział że jeszcze pojeżdżę na nich a nie mam zamiaru latać jak na Rosji po parkingu i szukać kogoś kto ma kable.
To Ty nie widziałeś jego miny jak przyjechałem z pełnymi bakami z Francji xD.. Mina jego bezcenna,co prawda marudził ale mu przeszło xD |
|
|
|
 |
MichalScania
Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
|
Wysłany: 2014-01-01, 23:23
|
|
|
Mi też baterie niedawno prawie padły. Co się okazało, kompletny brak wody, mimo że przegląd robiony niecałe pół roku temu. No ale udało mi się je reanimować, dolewka 9l wody, zjazd do domu, bo webasto z wyłączoną lodówką potrafiło je rozwalić, no i kupno nowych.
Hmm nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, podam tylko przykład jak u mnie jest i jak było w poprzedniej.
Teraz moja główna karta płatnicza ZA WSZYSTKO to DKV. Mówię o paliwie, bramkach, winietach itp itd wiadomo oprócz jakichś batoników, czy chipsów, bo za to prowizje lecą, natomiast w poprzedniej miałem i płatniczą zwykła Visa i właśnie paliwową, BP Routex, za nią tylko paliwo i bramki szły, nic więcej, więc nie wiem jak to jest u Cb, ale skoro masz jedną z tych paliwowych (BP, Shell..) to raczej szef Ci wdzięczny nie będzie , podejrzewam prowizję. |
|
|
|
 |
|
Dawid
Udaję, że się znam.

|
Wysłany: 2014-01-02, 09:44
|
|
|
Tak szczerze to mam go w dupie czy będzie wdzięczymy czy nie :).Dawno zgłaszałem że baterie mam słabe no ale to olał.Jechałem na Rosję to nie miałem kabli żeby chłodnie odpalać,mówiłem mu że potrzeba,to nie po co Ci.Później zrobił wielką awanturę że chłodni nie włączałem,to ja mu mówię co ja mam to kutasem odpalić ?,zgłaszałem jemu,jego żonie,i jego synowi to to olali to ja mam to w dupie, dolałem wody destylowanej ale nie pomogło. W samochodzie NIC nie chodziło wszystko wyłączone,nawet jedzenie wyciągnąłem i lodówkę wyłączyłem .Wiec wiesz,co do prowizji to nie płaci.Tak samo było z tym czytnikiem na francje.Nie chciał go sprowadzić to raz 50 euro więcej,2 raz 100 euro więcej i w 2 dni załatwił można ? Jak widać można. |
|
|
|
 |
Krzyś

Uprawnienia: B, C, KW.
|
Wysłany: 2014-01-02, 14:47
|
|
|
Jak masz takie kontakty z szefem to Ci współczuje : F |
|
|
|
 |
Karol_P88
Tym śmigam: Actros MP3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Cze 2013 Posty: 318 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 2014-01-03, 12:10
|
|
|
Po co u kogoś takiego jeździsz? Jemu szkoda parę groszy na baterie a Ty masz bez webasta spać w mrozie no bez jaj. Stawiaj sprawę jasno, albo kupuje albo dzwon za każdym razem jak padną na serwis i oni Cię odpalą. Zmądrzeje szybko. |
|
|
|
 |
Dawid
Udaję, że się znam.

|
Wysłany: 2014-01-09, 15:03
|
|
|
Krzyś,jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie on leje na mnie ja leje na niego.Co do kontaktów nie mamy się lubić wykonuje tylko robotę za która on mi płaci ;)
,
Karol_P88,Spałem bez webasta tydzień bo jak włączyłem to wzziuuuu i prądu brak.Serwis mnie raz odpalał bo przez 7h nikt nie dał prądu. Spóźniłem się na załadunek to z mordą że nie jadę bo pewnie chleje,a pić nie mogę xD.Baterii nowych nie kupi bo mu kasy szkoda. Przemęczę się te 3 msc jeszcze a później kupuje swojego konia + naczepke i robię sam na siebie..
Dzięki za odp panoowie ;P. |
|
|
|
 |
|
villa77

Tym śmigam: MAN TGX
Pracuję w firmie: Transportowej
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK,ADR+C,WW
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 199 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-01-09, 15:24
|
|
|
W takim razie trzymamy kciuki i powodzenia!
[ Dodano: 2014-01-09, 15:25 ]
Hej sorki, nie to okno
[ Dodano: 2014-01-09, 15:29 ]
Znam ten ból Dawid. Jak pierwszy raz poleciałem w trase to Scania którą lecieliśmy miała dojechane baterie. Na szczęscie Turas miał kable i odpaliła. Ale przynajmniej jak wróciliśmy to od razu były wymienione. A spanie w kabinie bez webasta do przyjemności nie należy |
|
|
|
 |
Miś

Tym śmigam: Renault Premium 460dxi, 2013
Uprawnienia: CE,ADR
|
Wysłany: 2014-01-09, 15:53
|
|
|
villa77 napisał/a: | A spanie w kabinie bez webasta do przyjemności nie należy |
Stary ciesz się, że nie jesteśmy w USA, bo nawet WEBASTO nie wiele by pomogło przy -50...
Dziwne rzeczy się dzieją z pogodą na świecie |
|
|
|
 |
Dawid
Udaję, że się znam.

|
Wysłany: 2014-01-10, 01:59
|
|
|
villa77, Nie było tak źle :D .Dziewczynę pod kołdrę i już cieplej :D A łóżko w dafie duże,spokojnie 2 osoby mogą spać jak zimno . Nowe bateryjki przyjechały dziś do mnie .Szef nie chciał kupić to szefowa kupiła |
|
|
|
 |
villa77

Tym śmigam: MAN TGX
Pracuję w firmie: Transportowej
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK,ADR+C,WW
Pomógł: 6 razy Wiek: 36 Dołączył: 15 Lut 2013 Posty: 199 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2014-01-10, 21:52
|
|
|
Dawid Ty to się stary umiesz ustawić Coś widzę że szefowa Cię lubi, żeby nie chciała w trasę z Tobą lecieć
[ Dodano: 2014-01-10, 21:54 ]
Miś ja tam na brak zimy nie narzekam Dokładnie, przy minus 50 nawet niagara zamarzła a co dopiero "młody trucker" w kabinie |
|
|
|
 |
|
Miś

Tym śmigam: Renault Premium 460dxi, 2013
Uprawnienia: CE,ADR
|
Wysłany: 2014-01-10, 23:55
|
|
|
kurcze miałem kiedyś kolegę co opowiadał, że szefowa z nim zamarzała. Tylko nikt w to nie chciał wierzyć! ZGADNIJ KTO MIAŁ RACJĘ???? |
|
|
|
 |
Dawid
Udaję, że się znam.

|
Wysłany: 2014-01-11, 02:33
|
|
|
villa77, Coi raz 3-4 kartony papierosów z RUS się przywiezie dla szefowej to i kobieta inaczej patrzy,ba była nawet tak miła że powiedziała mi że dziś mi GPS zamontują w zamochodzie .W trasę raczej nie pojedzie bo fotel pasażera zajmuje kto inny ,a po 2 kto odwoziłby szefa pijanego do domu jak się zachleje z przedstawicielami Waltera ? |
|
|
|
 |
jiuer7845
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|