Wyszukiwarka:
 




Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: MichalScania
2012-08-02, 11:42
Jakie jedzenie zabrać w trasę?
Autor Wiadomość
MichalScania 

Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 1332
Wysłany: 2013-03-04, 22:28   

To nie ja niestety pokazałem swą klasę w tym poście obrażając innych.
 
     
mobil1994 
mobil1994


Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 30 razy
Wiek: 29
Dołączył: 01 Sie 2012
Posty: 1166
Wysłany: 2013-03-06, 15:37   

Tak Kuchnia Kierowcy jest coś takiego na etransporcie :-) poza tym teraz jak napisałeś juz mniej więcej dokładniej jak to u ciebie jest to można bardziej pomóc ;-)
 
     
Piters 
Piters

Tym śmigam: Iveco
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK, ADR
Wiek: 47
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 96
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-04, 19:26   

Koledzy a jak to jest z tym pasteryzowaniem/ wekowaniem ? może ma ktoś jakies przepisy żeby zrobić sobie trochę sloikow przed wyjazdem ... no i może ktoś napisze jak to się wekuje.... ile czasu w piekarniu i jaka temp ? :) .... :oops: :roll:
 
     
Ciuss 


Tym śmigam: Premium 410, TGX360 Scania R 440 VI 410+LOHR
Uprawnienia: B,C+E,KW,KK
Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 164
Skąd: Dzierżążno
Wysłany: 2014-01-04, 21:07   

Z tego co pamiętam to wekuje się w garnku z gotująca się woda nakrętkami skierowanymi do dołu. Ale specjalistą nie jestem, a szukałeś u wujka google ????.
 
 
     
Piters 
Piters

Tym śmigam: Iveco
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK, ADR
Wiek: 47
Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 96
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-04, 21:44   

a wujek gogle nie driver hehe wiec wolalem tutaj zapytać :mrgreen:
 
     
MichalScania 

Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 1332
Wysłany: 2014-01-04, 22:13   

Ciuss zgadza się, moje już przyszykowane na wyjazd hehe. Zawsze zabieram kilka słoików bigosu i fasolki.Trzyma spokojnie 3tyg poza lodówką ;-)
 
     
Karol_P88

Tym śmigam: Actros MP3
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Cze 2013
Posty: 318
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-01-05, 10:12   

Mi się nie zdarza siedzieć w trasie dłużej niż parę dni, choć ostatnio zeszło się prawie 3 tygodnie. W słoiki biorę zupy. Przygotowywuje je tak: gorącą zupę wlewam do słoika (używam słoików po sosach pudliszki) a następnie przekręcam słoik nakrętką do dołu. Po jakimś czasie odkręcam i sprawdzam czy się zakręciło (jak nakrętka nie pyka to zakręcone). I tak spokojnie przez parę dni nic się nie zepsuje, choć jak mówię ostatnio byłem prawie 3 tygodnie i też sraczki nie miałem. Tyle tylko że trzymam słoiki w lodówce.
 
     
bialymis81

Dołączył: 05 Paź 2013
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-22, 09:59   

Co do pasteryzacji pożyteczna tabela czasów pasteryzacji
pasteryzowac możesz wszystko tylko bez dodatku cebuli. Można samemu zrobić konserwę mięsną lub paprykarza.

[ Dodano: 2014-03-22, 10:01 ]
http://www.fotosik.pl/pok...8fb76742c0.html link do tabeli
 
 
     
Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 705
Wysłany: 2014-03-22, 16:30   

Karol_P88, Ja to w ogóle podziwiam Cię ;-) Samemu tak na wschód. Chyba bym zwątpił...
 
 
     
Karol_P88

Tym śmigam: Actros MP3
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Cze 2013
Posty: 318
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2014-03-22, 17:57   

Andrzej_88 napisał/a:
Karol_P88, Ja to w ogóle podziwiam Cię ;-) Samemu tak na wschód. Chyba bym zwątpił...


Od pewnego czasu już tam nie jeżdżę, szkoda zdrowia za te pieniądze. Wizy mam aktualne jeszcze pół roku, ale już raczej nigdy nie wybiorę się ciężarówką do Rosji.
 
     
Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Pomógł: 6 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2012
Posty: 705
Wysłany: 2014-03-23, 13:17   

Młodość jest tylko jedna.. :)
 
 
     
extasy666 

Dołączył: 03 Cze 2014
Posty: 13
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-09-13, 09:27   

A ja polecam chleby białkowe. Mają długą datę ważności i super sprawdzają się w trasie. Nie psują się ani nie pleśnieją. Są hermetycznie zamknięte. Cechują się dużą zawartością białka i smakują całkiem, całkiem. Nie zawierają konserwantów itp. Są dostępne np. w Makro. Cena ok. 6 zł. za 250g.

http://www.tabele-kalorii...estemacher.html
 
     
bies
bies

Uprawnienia: A, B , C
Wiek: 63
Dołączył: 20 Cze 2014
Posty: 17
Skąd: Bystrzyca Kłodzka
Wysłany: 2014-09-15, 19:35   

A ja polecam takie " cuś " http://perfekcyjnapaniwdo...-produktow.html
 
     
Diabolique 


Tym śmigam: Volvo FH16 Honda / Accord V 2.0i
Uprawnienia: CE,KW,KK,II WJO.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 230
Skąd: Blok Wschodni
Wysłany: 2014-09-15, 21:26   

ciekawe urządzonko. w dodatku tanie. sprawie sobie coś takiego :-)
 
     
MateushNH 
DAF it's my life

Tym śmigam: DAF XF 106 EURO 6
Pracuję w firmie: Mączka lOGISTIC
Uprawnienia: B,C,E
Wiek: 34
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 59
Skąd: Biórków Wielki
Wysłany: 2014-11-09, 01:07   

Ja przeważnie wyjeżdżam na 5 do 8 dni i lodówka napakowana do oporu ostatnio kupuję filety z kurczaka i smażę w tym papirusie co są po sklepach nieraz mięso z kurczaka usmażę i pakuję do pojemniczka próżniowego potem gotuję ryż albo kaszę sos jakiś i już ciepłe jedzonko nie raz mielone w domu szykuję do pojemnika potem spaghetti i jest smaczne i pożywne jedzenie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Grafika: Shaxo | Wdrożenie: JacobCode.pl
Copyright © 2012 by FastKill.pl
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg