Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
Garmin dezl czy inne
Autor Wiadomość
bartek4334 

Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK
Wysłany: 2017-12-15, 18:50   Garmin dezl czy inne

Witam. Panowie zastanawiam się nad zrobieniem sobie prezentu pod choinkę :) Kilku znajomych ma Garmin Dezl nie wiem dokładnie, który model, ale bardzo sobie chwalą.
No i teraz pytania:
Jakie są różnice w modelach Garmina 550, 570, 770 LMT lub LMT-D oraz DezlCam?
Jaką nawigacja jest porównywalna do Dezl? TomTom Trucker ? Becker?
Która z tych nawigacji wybrali byście osobiście?
Druga sprawa czy jest sens inwestować w tak drogi sprzęt czy lepiej kupić jakieś urządzenie wgrać Igo i wystarczy?
Czy na urządzenie można wgrać więcej niż jedną navi?
Jakiś czas temu miałem na tablecie mapy Tom Tom i bardzo dobrze sobie je wspominam :-)

[ Dodano: 2017-12-18, 12:46 ]
Panowie pisze PPP aby odświeżyć temat i przekazać nowe ustalenia :)
Nadal nie wiem jaka jest różnica między LMT, a LMT-D :)
Wykreslilem z listy Dezl 550 i 570.
Teraz kwestia różnicy wyboru między Dezlcam dezl 770LMT-D a TomTom Go Professional 6250 :)

mixmusic 

Wysłany: 2017-12-19, 09:04   

LMT a LMT-D

LMT-D
Nawigacje z tej serii można kupić w opcji z odbiorem informacji o utrudnieniach w ruchu, które są przesyłane do urządzenia kanałem cyfrowym (oznaczenie LMT-D) lub za pośrednictwem aplikacji Smartphone Link (oznaczenie LMT-S w nazwie, wymagane połączenie ze zgodnym smartphnem).
LMT-D wzbogaca samochodową nawigację GPS o bardziej zaawansowane rozwiązania. Posiada wbudowaną kamerę samochodową5, która nieprzerwanie rejestruje przebieg jazdy oraz funkcje ostrzegające kierowcę przed kolizją lub opuszczeniem pasa.

Wersje urządzenia Garmin Drive LMT / LMT-S / LMT-D:

Produkty różnią się jedynie systemem informacji o korkach:

LMT - Zapewnia usługi w czasie rzeczywistym, takie jak aktualne informacje o ruchu drogowym i parkingach. Dane przesyłane radiowo przez system TMC.
LMT-S - Usługa aktualnych informacji drogowych przesyłanych przez aplikację Smartphone Link (potrzebny telefon komórkowy z pakietem internetowym)
LMT-D Bezpłatna i najdokładniejsza usługa komunikatów drogowych Garmin DIGITAL Traffic w systemie DAB (dane przesyłane radiowo) - najwyższej klasy usługa, informująca o utrudnieniach drogowych i korkach, dostępna w ofercie marki Garmin.

To chyba wystarczająca odpowiedz jak na Twoje pytanie

adrevir 

Uprawnienia: C+E, KW, ADR
Wysłany: 2017-12-20, 17:18   

Podobno traffic najlepszy jest w TT, za to Garmin lepiej prowadzi, nie ciagnie tak po dziurach. Podobno.

Tylko czy jest sens wydawac tyle kasy na navi? Zwykla navi+igo i do tego mapy i natezenie ruchu google tez daje rade.

bartek4334 

Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK
Wysłany: 2017-12-20, 20:50   

Ogólnie po zebraniu opinii raczej TT najbardziej za mną przemawia. Co do IGO to miałem na tablecie i oprócz tego, że nie do końca byłem zadowolony z tableta to brakowało mi trochę Trafica i momentami potrafił poprowadzić w maliny :D
Za to miałem wgrane TT pod osobówki i nie mówiąc tutaj o dojazdach w miastach do konkretnych adresów to trasy prowadziła cudownie :)
Ogólnie chyba odpuszczę sobie tak drogie urządzenie i skonfiguruje pod siebie coś innego :)

zduch

Wysłany: 2017-12-26, 11:42   

bartek4334 napisał/a:
Ogólnie po zebraniu opinii raczej TT najbardziej za mną przemawia. Co do IGO to miałem na tablecie i oprócz tego, że nie do końca byłem zadowolony z tableta to brakowało mi trochę Trafica i momentami potrafił poprowadzić w maliny :D
Za to miałem wgrane TT pod osobówki i nie mówiąc tutaj o dojazdach w miastach do konkretnych adresów to trasy prowadziła cudownie :)
Ogólnie chyba odpuszczę sobie tak drogie urządzenie i skonfiguruje pod siebie coś innego :)

Jaśmigam na garmin dezl 770 i jestem bardzo zadowolony.Nigdy nie zwiódł mnie i zawsze doprowadził pod wskazany adres.Ponadto bardzo dobrze sprawuje si funkcja "przxed toba".Pokazuje parkingi i miejsca odpoczynku które znajduja sie orze toba.jest to bardzo przydatne.

Odpowiedz do tematu