Otwarty przez: MichalScania 2012-08-01, 20:54 |
Puszki |
Autor |
Wiadomość |
TIRcenter
TIRcenter
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 103 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2012-08-01, 20:03 Puszki
|
|
|
Kupujecie? Co polecacie z puszki (konserwy, zupy, dania gotowe?) |
|
|
|
|
|
crazy-pl
DAF Fanatyk :D
Tym śmigam: MB 410D Man L2000 Fendt Vario
Pracuję w firmie: Bezrobotny
Uprawnienia: B,C,D,E ADR, KK :)
Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 109 Skąd: Andrychów
|
Wysłany: 2012-08-01, 20:19
|
|
|
Ja jak jechałem to kupowałem dania gotowe w słoikach te do podgrzania , chleb, konserwy i oczywiście picie. |
|
|
|
|
mobil1994
mobil1994
Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 30 razy Wiek: 29 Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 1166
|
Wysłany: 2012-08-01, 20:34
|
|
|
Tylko należy pamiętać że same konserwy mogą wykończyć nasze zdrowie ;]
Warto się nauczyć coś ugotować i nie raz coś samemu upichcić, taniej też wyjdzie a i sama satysfakcja :] A gdy nie ma czasu to puszka ;) |
|
|
|
|
crazy-pl
DAF Fanatyk :D
Tym śmigam: MB 410D Man L2000 Fendt Vario
Pracuję w firmie: Bezrobotny
Uprawnienia: B,C,D,E ADR, KK :)
Dołączył: 01 Sie 2012 Posty: 109 Skąd: Andrychów
|
Wysłany: 2012-08-01, 22:48
|
|
|
mobil1994 napisał/a: | Tylko należy pamiętać że same konserwy mogą wykończyć nasze zdrowie ;]
Warto się nauczyć coś ugotować i nie raz coś samemu upichcić, taniej też wyjdzie a i sama satysfakcja :] A gdy nie ma czasu to puszka ;) |
Ale powiedz mi co ugotujesz jak stoisz gdzieś na płatnym parkingu zdala od sklepów a nie wszystkie auta sa wyposarzone w lodowki ktore moga dzialac nontop :) |
|
|
|
|
|
truck88
Dołączył: 09 Sie 2012 Posty: 5
|
Wysłany: 2012-08-09, 03:56
|
|
|
dokladnie lepiej ugotować coś samemu np zupe ziemniaczanom 25min i masz dobre zdrowe danie a nie syf z torebki! gotowac kazdy umie tylko trzeba checi panowie i panie. mi sie wydaje że jak bede jeżdził to sam bede gotował ale nic nie mowie bo mam tylko prawko i żadnego doświadczenia wyjdzie w trasie. |
|
|
|
|
Mała
Kierowniczka
Tym śmigam: MAN TGA 26.530 5STAR + tandem
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 154 Skąd: Białobrzegi [WBR]
|
Wysłany: 2012-08-09, 09:24
|
|
|
Bardzo proste śniadanie o nazwie tost francuski - bierzemy kromkę chleba, maczamy w rozbełtanym jajku i na patelnię ;) Wersja na bogato - z jednej strony kładziemy plaster żółtego sera, który się fajnie potem roztopi
Jakąś puszkę warto ze sobą mieć - jak to mowią, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. A może nas uratować prze żebraniem na parkingu o składniki |
|
|
|
|
MichalScania
Pracuję w firmie: podaję hasło: okoń !!!!
Pomógł: 18 razy Wiek: 30 Dołączył: 06 Lip 2012 Posty: 1332
|
Wysłany: 2012-08-09, 10:38
|
|
|
Jadłem raz to o czym mówisz, siostra robiła i zrobiłem potem sam..masakra jak dla mnie :D nic nie czułem prócz jaja :D ale każdy je co lubi ;p ja lubie dużo i tłusto :D szkoda, że piekarnika nie moge podłączyć do zapalniczki ;p |
|
|
|
|
oclahomapl
oclahomapl
Tym śmigam: DAF XF 105 460
Uprawnienia: C+E
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2012 Posty: 41 Skąd: Stargard/Szczecin
|
Wysłany: 2012-08-11, 13:53
|
|
|
Mała napisał/a: | Bardzo proste śniadanie o nazwie tost francuski - bierzemy kromkę chleba, maczamy w rozbełtanym jajku i na patelnię ;) Wersja na bogato - z jednej strony kładziemy plaster żółtego sera, który się fajnie potem roztopi
|
Wersja "exclusive" + pokrojona kiełbaska :P |
|
|
|
|
|
26Lollipop26
Uprawnienia: A,B,C+E
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 10 Lip 2012 Posty: 106 Skąd: Września [PWR]
|
Wysłany: 2012-08-11, 13:57
|
|
|
Cytat: | Wersja "exclusive" + pokrojona kiełbaska :P |
Wersja all inclusive wszystko przesmarowane majonezem Winiary i zalane ketchupem |
|
|
|
|
krzychsolt
KrzysiekTruckerBlog
Tym śmigam: Renault Master
Uprawnienia: B, C, C+E
Wiek: 35 Dołączył: 11 Sie 2012 Posty: 12 Skąd: Izbica kujawska
|
Wysłany: 2012-08-12, 14:07
|
|
|
Nie ma co pisać, że tylko gotować, bo reszta nie zdrowa. W trasie jest różnie, raz jest czas żeby coś przyżądzić, a raz nie. To tylko tak się mówi, że to tylko chwila, ale trzeba to przygotować zazwyczaj na jednym palniku, zjeść, no i posprzatać, umyć naczynia i takie tam.
Polecam konserwy np z biedronki, mi smakują, do tego zawsze mam jakieś zupki chińskie, choć mało ich jem, jakieś słoiczki też się przydadzą. Do tego dosyc często gotuję sobie ryż w woreczkach.
Jeśli chodzi o chleb to polecam tostowy z biedronki, naprawde daje rade na 3 tygodnie i jest nawet tani.
A teraz tak, na zachodzie też spokonie mozna się zaopatrzyć w lidlach, czy aldikach. Są np puszki za jakieś 90 centów z zupami, fasolkami itp ktorymi sie naprawde człowiek naje, czego nie można powiedzieć o polskich małych słoiczkach. Resztę sami poznacie. |
|
|
|
|
xXxMvMxXx
Tym śmigam: MAN TGL 12.210 Renault Master
Uprawnienia: B,C
Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2012 Posty: 16 Skąd: GŁOGÓW
|
Wysłany: 2012-09-06, 13:04
|
|
|
Ja polecam puszki wojskowe i jest tego duży wybór np. klopsy , gulasz , fasolka po bretońsku , groszek z marchewka w zalewie , zupy i rudnego rodzaju mielonki można je kupić na allegro albo jak ktoś by przejeżdżał przez Zielona Góre pytać się na CB nie dość ze smaczne to jeszcze tanie polecam |
|
|
|
|
Mała_Mi
MistrzCiętejRiposty
Wiek: 42 Dołączyła: 04 Wrz 2012 Posty: 2 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 2012-09-07, 10:16
|
|
|
xXxMvMxXx napisał/a: | Ja polecam puszki wojskowe i jest tego duży wybór np. klopsy , gulasz , fasolka po bretońsku , groszek z marchewka w zalewie , zupy i rudnego rodzaju mielonki można je kupić na allegro albo jak ktoś by przejeżdżał przez Zielona Góre pytać się na CB nie dość ze smaczne to jeszcze tanie polecam |
... a czytałeś kiedykolwiek skład tych tanich i jakże polecanych przez Ciebie rewelacyjnych puszek ? i dlaczego mają tak długą datę przydatności do spożycia ? Długo tak nie pociągniesz... sprawdź lepiej pod ultrafioletem już nie świecisz Ale cóż, Twoje zdrowie nikt za Ciebie żył nie będzie... |
|
|
|
|
|
swiezakdriver
ŚwieżakDriver
Uprawnienia: B, C, C+E, KW
Wiek: 33 Dołączył: 21 Wrz 2012 Posty: 140 Skąd: KLB
|
Wysłany: 2012-09-25, 08:30
|
|
|
W kabinie od takiego zarcnia nie potrzeba lampki :D taka prawda niech mamusia cos ugotuje i wsadzi do sloiczka na 2 tyg powinno starczyc. Tak samo na zupki chinskie i zupki w proszku. Jesli chcesz dlugo jezdzic to dlugo na takim zarciu sie nie pociagnie |
|
|
|
|
Nilfgardczyk
Pracuję w firmie: Student Logistyki
Uprawnienia: B, C, C+E, kod 95
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 14 Sie 2012 Posty: 227 Skąd: Białystok, Suwałki
|
Wysłany: 2012-09-25, 14:06
|
|
|
Jako student powiem, że na zupkach w proszku, gotowych daniach nie da się ciągnąć. Chyba, że ktoś jest artystą i lubi wydalać na kolorowo. |
|
|
|
|
Gomez
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 135 Skąd: Lubuskie
|
Wysłany: 2012-10-01, 21:52
|
|
|
Zamiast truć się chemią z puszek, słoików i torebek lepiej robić weki.
Można wekować wszystko, dzięki czemu zjemy sobie w kabinie to co najbardziej lubimy, weki dobrze zrobione trzymają dosyć długo i nie potrzebują lodówki, trzeba pamietac jednak by nie wozić ich na przedniej szybie a w zacienionym miejscu.
Słoiki, "ADR-y" i konserwy z marketów owszem są zjadliwe ale nie na dłuższą metę.
Jeśli ktoś jeździ 3 tygodnie to odradzam jedzenie w tym stylu przez cały ten okres.
Kiedy miałem okazje podróżować w różne części Europy, takie dania przeciążaly żołądek już po 4 dniach żarcia tego w kółko. Także stawiam na weki i gotowanie w kabinie, oczywiście w miarę możliwości czasowych.
Bo te kulinarne to każdy z nas ma, tylko czasem jesteśmy za leniwi i wtedy w obroty idą tanie bary, KFC, McDonald i inne badziewie.
Takie jedzenie to tylko na dzień góra dwa, później żołądek stawia opór. |
|
|
|
|
|