Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
Od Zera Do Truckera
Autor Wiadomość
Karol_P88

Tym śmigam: Actros MP3
Wysłany: 2017-04-17, 22:40   

Zawód hobby pasja.
Ostatnio zmieniony przez Karol_P88 2017-04-19, 16:27, w całości zmieniany 3 razy  

toms_tm 

Pracuję w firmie: Ulubionej
Uprawnienia: B, C, C+E, KW-rzeczy,KK
Wysłany: 2017-04-18, 18:11   

Jest takie słowo, które wybrano na najbardziej polskie:

ŻÓŁĆ

Waldek80 

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Wysłany: 2017-04-19, 00:08   

Chłopie, nie mierz wszystkich swoją miarą...

Najpierw pier...lisz przez pół strony, jak to Ci się pracowało - silisz się przy tym na jakąś ironię, tylko nie bardzo Ci to idzie. Pod koniec piszesz, że każdy kierowca to złodziej, brudas i alkoholik, ewentualnie masochista, gej itd itp, a później walisz tekst "bez urazy"...

No ku...a Ty czytałeś to, co napisałeś???

Stwierdziłeś, że kierowcą już nie chcesz być, postanowiłeś coś zmienić i bardzo dobrze - chwała Ci za to, że skoro taka praca jednak Ci nie pasowała, to wziąłeś sprawy w swoje ręce i ruszyłeś z jakimś swoim biznesem - grunt to mieć jakiś sposób na życie. Ale nie wbijaj na siłę swoich "mądrości" innym do głowy i nie obrażaj tych, dla których jednak jazda ciężarówką to coś więcej, niż tylko praca...

Siejesz ferment i nic poza tym...

Dobranoc

Karol_P88

Wysłany: 2017-04-19, 16:29   

Skasowałem swoje wypociny bo prawda w oczy kole, więc niech zostanie tylko to co było tytułem.

Kierowca to świetna, dobrze płatna praca, polecam każdemu. Siedzisz pierdzisz w fotel i zwiedzasz.

Andrzej_88 

Uprawnienia: A,B,C,D,E, ADR + cysterny
Wysłany: 2017-04-20, 21:15   

Karol_P88, a to już nie jeździsz? :roll:

Karol_P88

Wysłany: 2017-04-24, 12:08   

Andrzej_88 napisał/a:
Karol_P88, a to już nie jeździsz? :roll:

Od jakiegoś czasu nie, ogólnie na pełen etat już nie wracam, po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku że jazda zwyczajnie mi się nie kalkuluje. Teraz będę jeździł rekreacyjnie 10-12 dni w miesiącu, zresztą zobaczymy jak to ostatecznie wyjdzie. Narazie cieszę się wolnością.

MrPerfect1986 

Uprawnienia: B|C|D|B+E|C+E|D+E|KW|KK|Wózki
Wysłany: 2017-04-24, 14:53   

Czyli gnijesz w budzie krócej prawie 2 tygodnie :-)

toms_tm 

Pracuję w firmie: Ulubionej
Uprawnienia: B, C, C+E, KW-rzeczy,KK
Wysłany: 2017-04-25, 01:28   

Przecież to tak jakby iść na system 2/2.
Takich ofert zdarza się trochę co jakiś czas.
Z poprzedniej pracy dwóch kolegów dogadało się z szefem i mają wspólnie auto.
Zabierają sobie tylko spanie i ciuchy, no i żarcie wiadomo.

Mają piątkę średnio na miesiąc i są zadowoleni bo mają jak im pasuje.

Nie zauważyłem natomiast u nich objawów takich ja Ty masz.

Karol_P88

Wysłany: 2017-04-25, 16:03   

No coś jakby 2/2 ale nie do końca, idę na to tylko dlatego że dobrze dogadałem się z kasą i w sumie za te 10-12dni na miesiąc wyjdzie mi niemal tyle samo co w poprzedniej pracy za 20dni. Generalnie to jedyny "system" w którym można mieć trochę życia prywatnego, wszystko inne moim zdaniem to zwykłe niewolnictwo, no ale każdy ma swój rozumek niech pracuje jak mu pasuje. Jeden chce zarabiać po 7000 i wpadać do domu po nowe słoiki a drugi potrzebuje mieć czas na wydawanie tego co zarobił. Zresztą u nas i tak za parę lat będzie to samo co na zachodzie, za byle jaką pracę na magazynie dostanie się większą kasę jak za kręcenie fajerą, a za fajerami będą sami ukraińcy, swoją drogą ciekawe ile % jest ich już teraz....
Może i źle napisałem poprzedniego posta, ale naprawdę nie mogę w to uwierzyć że spędzanie czasu po parkingach bycie szmaconym na każdym kroku poczynając od ochroniarza do Pań w biurze kończąc sprawia komuś przyjemność, i jest to jego hobby. No ale różni są ludzie.
Młodym mogę jedynie doradzić żeby się nie łudzili że ta praca będzie ich pasją całe życie, bo nudzi się to bardzo bardzo szybko, a potem jest problem bo co tu innego robić żeby zarabiać tyle samo i mieć życie. Zaraz będzie lato zaczną się grille wyjazdy a Ty zamiast jechać nad wodę ze znajomymi będziesz siedział w 40 stopniach zamknięty w metalowej puszce, no ale jak jest to twoje hobby to czemu nie.
Poznałem przez parę lat jeżdżenia sporo ludzi i normalnych jest bardzo mało, może z 5%. Nie wiem jak można spędzić całe życie w samochodzie, ale z drugiej strony wielu innych rzeczy też nie pojmuje.

adrevir 

Uprawnienia: C+E, KW, ADR
Wysłany: 2017-04-25, 21:02   

toms_tm napisał/a:

Mają piątkę średnio na miesiąc i są zadowoleni bo mają jak im pasuje.

W systemie 2/2? Dawaj namiary na priv 8-)

LordTom83 

Pracuję w firmie: Miratrans
Uprawnienia: A, B, C, E, KK, ADR
Wysłany: 2017-04-25, 21:32   

Piątkę... razem do podziału zapewne :) Tyle to w takim systemie pracy można dostać w UK.

Chyba, że każdy z nich jeździ na dwóch kartach, samochód nie stygnie to szefowi taki układ może się opłacać.

adrevir 

Uprawnienia: C+E, KW, ADR
Wysłany: 2017-04-25, 22:10   

Tez nie chce mi sie wierzyc. Pewnie 4k to max co mozna wycisnac, chociaz wogole malo jest takich ofert. Widzialem Legarto sie oglasza w takim systemie, ale podobno 3k-3,5k max placi.

Caiden 
Pasjonat

Uprawnienia: B, C+E, T
Wysłany: 2017-04-28, 14:22   

Panowie, niedawno skończyłem 21 i planuję zostać zawodowym kierowcą. Narazie planuję wydatki, możecie mnie uświadomić czy coś pominąłem?

C - 2000zł
C+E - 2000zł
KW przyśpieszona - 2000zł
Badania psychologiczne - 150zł
Karta kierowcy - 150zł

Razem: około 6500zł.

Generalnie to miałem możliwość zrobienia papierów przez UP (prawka + kwalifikacji), ale wyjechałem do pracy do Holandii i to rzuciłem. Teraz trochę żałuję, ale nie było mnie tylko 2 miesiące i wróciłem do Polski, więc może jeszcze coś z tego będzie, zapytam w urzędzie. Najbardziej mnie jednak zdenerwowała ta deklaracja pracodawcy, że mnie zatrudni po zdobyciu uprawnień a rzadko która firma idzie na coś takiego, bo zazwyczaj jak szukają kierowcy to jest on potrzebny na już. W ogóle taka deklaracja jest dla pracodawcy wiążąca, czy to tylko taka formalność?

Piotr1993 

Uprawnienia: C,CE
Wysłany: 2017-04-28, 17:56   

Jeśli masz kogoś/znajomego który Cię zatrudni choćby na miesiąc to urząd Ci kurs sfinansuje, gdy pozdajesz egzaminy to od odebrania prawa jazdy licz miesiąc co najmniej. Co do karty to trochę drożej niż 150zł http://info-car.pl/infocar/tachograf/cennik.html

MrPerfect1986 

Uprawnienia: B|C|D|B+E|C+E|D+E|KW|KK|Wózki
Wysłany: 2017-04-30, 09:45   

Za badania pełne zapłacisz 350zł bo jest to kwota ustawowa. Powiedz lekarzowi żeby Ci wystawił zaświadczenie lekarskie dodatkowo na kwalifikacje żebyś nie płacił podwójnie. Kwalifikacja i Ciebie kosztuje tylko 2 koła? W łodzi prawie 3 tyś. Zapomniałeś dodać koszty egzaminów na to też sporo idzie+ godziny dodatkowe. Licz spokojnie ponad 8 tyś

Odpowiedz do tematu