|
Kwalifikacja Wstępna: Czego muszę się nauczyć aby zdać egzam |
| Autor |
Wiadomość |
JohnDeere6530
|
Wysłany: 2014-01-30, 10:13
|
|
|
| z e-kierowca testy online rozwiązywaliście w domu czy w ośrodku? |
|
|
|
 |
|
|
Diabolique

Tym śmigam: Volvo FH16 Honda / Accord V 2.0i
Uprawnienia: CE,KW,KK,II WJO.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Lip 2013 Posty: 230 Skąd: Blok Wschodni
|
Wysłany: 2014-01-30, 10:36
|
|
|
| domu. |
|
|
|
 |
JohnDeere6530
|
Wysłany: 2014-01-30, 12:47
|
|
|
dlaczego w moim ośrodku mówili że nie można? i musze tam jeździć ?
Orientuje się ktoś jak to z tym jest ? |
|
|
|
 |
MarianKg
Uprawnienia: B C CE KK KW ADR
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 28 Sie 2013 Posty: 26 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-01-30, 22:59
|
|
|
Musisz odsiedzieć swoje przed kompem , wysłuchać wykładów( Tachografy , czas pracy), spędzić 2 godziny przy mocowaniu ładunku i wyjeździć 8 godzin zestawem !!!
Materiały z e-kierowcy możesz kuć w pozostałym czasie prywatnym o ile ci on zostanie
Jeśli nie wiesz dlaczego to opiszę:
W chwili zapisania ciebie przez OSK w systemie zarządzanym w Warszawie zostaje nadany tobie numer logowania.
Będąc zalogowany swoim numerem musisz odklinać mnóstwo slajdów podzielone na grupy , masz na to 140 godzin i możesz to robić tylko z komputerów OSK. Niestety OSK są wyrywkowo kontrolowane i nie chcą iść na ugodę bo mogą dużo stracić .
W moim przypadku pomógł wujek Jack Daniels 1litr i miałem do dyspozycji autoklikera oraz doliczane godziny |
|
|
|
 |
|
|
hakier1404
hakier1404
Tym śmigam: mercedes actros 1846 + naczepa firanka
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KW,KK
|
Wysłany: 2014-02-05, 14:45
|
|
|
| Ja się zgodzić nie mogę co do tego że nie można slajdów przeglądać w domu bo w moim przypadku właściwie zostałem o to poproszony w OSK gdyż brakowało im stanowisk komputerowych dla wszystkich robiących kwalifikacje. Inaczej sprawa się ma jeśli ktoś robi KW przez jakiś urząd PUP czy MOPS to wtedy trzeba siedzieć w OSK na wypadek kontroli ale jeśli idziesz i wykładasz własną kase to jest to twoja sprawa gdzie pykasz sobie te slajdy . Musisz jedynie pamiętać żeby nie przekroczyć 7h dziennie no i że od nadania danych do logowania masz 31 dni na przerobienie materiału. Natomiast co się tyczy wykładów czy czegoś takiego u mnie bynajmniej tego nie było . Był tylko kurs e-lerningowo, pół godzinki na symulatorze no i opcjonalnie 8h ciężarówka po mieście . Mówię opcjonalnie bo ja w tym samym czasie co KW robiłem C+E i zaliczyli mi do KW 8h z kursu na przyczepy a sam kurs miałem przyzwoicie zrabatowany . Reasumując przepis przepisem a życie życiem . |
|
|
|
 |
bazyliszek14
Uprawnienia: B, BE, C, CE, KW, KK, pdst. ADR
|
Wysłany: 2014-02-05, 19:25
|
|
|
| Ja robiłem pełną KW. przychodziłem po szkole i w każdy weekend do OSK, siadałem przed kompem i uczciwie po 5- 6h waliłem materiał. Potem jak już wszystko przerobiłem, używałem autoklikera żeby przełączał mi slajdy a sam kokietowałem dziewczyny w biurze:D Nie miałem żadnych zajęć z mocowania ładunku czy tachografów. Według kursu powinienem mieć 20h jazdy ciężarówką ale postanowiłem sobie to odłożyć na przyczepę. |
|
|
|
 |
jurekmich
|
Wysłany: 2019-10-03, 13:56
|
|
|
| Jeżeli chodzi o KW to spokojnie mogę polecić Ci ten ośrodek https://www.oes.krakow.pl/. Sprawnie i ciekawie przeprowadzają cały kurs. KW robiłem przy okazji kurs na kat C+E. Szybko sprawnie i z dobrym skutkiem |
|
|
|
 |
szymkowarmin
Tym śmigam: Scania
|
Wysłany: 2020-03-03, 08:55
|
|
|
| Jeżeli chodzi o kurs Kwalifikacji Wstępnej to ja preferuje przygotowanie na żywo. Wszystkie te e-learningi mnie nie przekonują. Robiłem kurs Autodrive w Poznaniu i jestem zadowolony. Instruktor na wszystkie pytania odpowiedział konkretnie. Świetnie mnie przygotował na egzamin. W zasadzie większość z naszej grupy zdała go bez problemu. Spokojnie mogę ich polecić |
|
|
|
 |
|
|
|
|