Wyszukiwarka:
|
Szukam pracodawcy, który opłaci mi kursy w zamian za lojalkę |
| Autor |
Wiadomość |
pawelo
|
Wysłany: 2016-04-03, 22:08 Szukam pracodawcy, który opłaci mi kursy w zamian za lojalkę
|
|
|
| Witam, czy w dzisiejszych czasach ktoś jeszcze szuka pracownika, którego może przeszkolić w zamian za umowę lojalnościową? Piszę ponieważ bardzo chcę usiąść za kierownicą ciężarówki lecz niestety sytuacja finansowa nie pozwala mi na opłacenie kursów itd. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź na temat. Pozdrawiam serdecznie ;) |
|
|
|
 |
|
|
sputniks
Uprawnienia: B,C,CE,KW
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 12 Lut 2016 Posty: 4 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2016-04-04, 17:40
|
|
|
Odpowiadając na Twoje pytanie,,, Tak, są jeszcze takie firmy. Nie wiem jak w Twoim regionie (nie napisałeś skąd jesteś), ale w moim na ten przykład są dwie takie... Codognotto z Ustronia i Transchem z Oświęcimia. Jakie są warunki w tej pierwszej, nie wiem, natomiast w Transchemie pokrywają cały kurs+ KW+ ADR w zamian za lojalnościówke na trzy lata. System pracy 2tyg. i weekend wolny, zarobki ok 4-4,5tyś na msc i z tego jeszcze ok 300-500zł potrącają za kursy
Tak że warunki dla desperatów, ale są
Pozdrawiam,,, |
|
|
|
 |
pawelo
|
Wysłany: 2016-04-04, 19:01
|
|
|
| Dzięki bardzo ! ;) Akurat jestem ze śląskiego (dokładnie Rybnik) więc firmy w moim regionie ;D. A jeśli o warunkach mowa to obecnie pracuję jako kierowca kat. B, śmigam po całej Polsce za 10 zł/h bez dodatków świątecznych czy weekendowych, bez L4, bez urlopu bez normowanego czasu pracy i na umowę zlecenie ;). Dlatego warunki jakie przedstawiłeś są dla mnie jak najbardziej OK xD. |
|
|
|
 |
mobil1994
mobil1994

Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
|
Wysłany: 2016-04-04, 21:30
|
|
|
| pawelo, umowa lojalnościowa to chyba najgorsze co może być. Najpierw przedstawią Ci wszystko ładnie i pięknie, pytanie jak będzie po pierwszym miesiącu. A pracować musisz, albo im zapłacisz to wtedy możesz się zwolnić. Ja bym się osobiście w takie coś nie pchał. |
|
|
|
 |
|
|
Karol_P88
Tym śmigam: Actros MP3
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Cze 2013 Posty: 318 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 2016-04-04, 21:46
|
|
|
| Lepiej weź kredyt i zrób se sam, bo przez 3 lata zdążysz 1000 razy pomyśleć że wdepnąłeś w gówno jebać za 4 klocki niemal ciągle bez domu. Uwierz przez 3 lata zmieni ci sie pogląd na tą pracę o 180 stopni. |
|
|
|
 |
pawelo
|
Wysłany: 2016-04-05, 08:32
|
|
|
| Z tym kredytem to też się zastanawiałem, problem w tym, że na siebie nie mogę wziąć a na kogoś nie mam jak :/. Możecie mi podpowiedzieć jak jest koszt uzyskania uprawnień na samo C? |
|
|
|
 |
Diabolique

Tym śmigam: Volvo FH16 Honda / Accord V 2.0i
Uprawnienia: CE,KW,KK,II WJO.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Lip 2013 Posty: 230 Skąd: Blok Wschodni
|
Wysłany: 2016-04-05, 15:48
|
|
|
| jeszcze ci KW potrzebne. w zależności od cen w ośrodkach, badań, ale to jakieś 5tys i więcej. |
|
|
|
 |
Marek Młynarski
Uprawnienia: C
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 25 Mar 2016 Posty: 2 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2016-04-05, 20:41
|
|
|
| Jak jesteś z Rybnika to zgłoś się do Atom nauka jazdy w Gliwicach na ul.Wrocławskiej 20 . Możesz dogadać się z właścicielem (Kazimierz) na spłatę kursu i K.W. na raty . Po zdanych egzaminach może załatwić Tobie pracę . Ja tak zrobiłem . |
|
|
|
 |
|
|
Speed
Tym śmigam: MAN TGX 18.480
Uprawnienia: B, C, C+E, KW
|
Wysłany: 2016-04-06, 18:09
|
|
|
| pawelo napisał/a: | | Możecie mi podpowiedzieć jak jest koszt uzyskania uprawnień na samo C? | W szkole, w której ja robiłem uprawnienia liczą 2.000zł za C + 2.500zł za KW, oczywiście na wszystko rabaty - mnie to wyniosło 3.800zł. Z urzędu pracy też można zrobić ;> |
|
|
|
 |
pawelo
|
Wysłany: 2016-04-06, 19:39
|
|
|
Żeby zrobić z PUP musiałbym wypowiedzieć umowę i albo siedzieć na bezrobociu albo pracować na czarno co raczej odpada bo przewożąc ludzi raczej bez umowy ani rusz a przychody muszą być bo zobowiązania też są ;). Czyli żeby wykonywać zawód kierowcy zawodowego na kat. C potrzeba prawa jazdy na kat. C + KW (kwalifikację wstępną).
A możecie mi powiedzieć w jakiej firmie (chodzi mi o rodzaj: budowlane (wywrotki), spożywka (chłodnie), czy jakiś rozwóz części albo materiałów budowlanych itp.) najlepiej szukać pracy na samo C? |
|
|
|
 |
Marek Młynarski
Uprawnienia: C
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 25 Mar 2016 Posty: 2 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2016-04-07, 18:26
|
|
|
| Ja płaciłem 1900 za C i 1900 za KW . |
|
|
|
 |
Krzycho
Uprawnienia: A,B,C,C+E,KW,ADR+Cysterny
|
Wysłany: 2016-04-09, 14:53
|
|
|
Koledzy Ci dobrze radzą i jeśli wpakujesz się w lojalnościówkę pewnie wspomnisz ich słowa,nie życzę Ci tego,ale realia w transporcie obecnie są jakie są. Żeby to jeszcze dało się zarobić,to spoko,ale niestety po podzieleniu średniego wynagrodzenia kierowcy przez liczbę godzin jakie spędza w pracy wychodzi,że za godzinę zarabia mniejwięcej tyle co cieć,gdzie odpowiedzialność jest jakby różna.
Moja rada- w drajwerkę pakuj się tylko jeśli jest to jedyna rzecz która Cię jara w życiu (bo całą resztę będziesz musiał poświęcić),albo jeśli naprawdę w Twoim rejonie nie ma innej pracy,a Ty masz rodzinę na utrzymaniu. W przeciwnym wypadku daruj sobie. |
|
|
|
 |
|
|
toms_tm
Pracuję w firmie: Ulubionej
Uprawnienia: B, C, C+E, KW-rzeczy,KK
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 22 Maj 2015 Posty: 47 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-04-11, 21:34
|
|
|
| W Częstochowie to np SITA, czyli jazda śmieciarkami. |
|
|
|
 |
huberto_88
Tym śmigam: Magnumka
Pracuję w firmie: krzak
Uprawnienia: A, B+E, C+E, D+E, KW, KK, widlaki
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 27 Cze 2013 Posty: 109 Skąd: Maciejowice
|
Wysłany: 2016-04-12, 10:55
|
|
|
| Krzycho napisał/a: | | realia w transporcie obecnie są jakie są. |
czyt. "Jest hujowo"
Krzycho ci dobrze mówi jak i cała reszta. Ja uwielbiam jeździć ale drugi raz bym się w to nie pchał, a i spotkałem ludzi, pasjonatów dużo większych niż ja, którzy modele w domu sklejają ale zdania o tej robocie nie mają dobrego. W lojalkę się nie pchaj, bo przez trzy lata będzie ci się czkawką ta decyzja odbijać...
| Krzycho napisał/a: | | Moja rada- w drajwerkę pakuj się tylko jeśli jest to jedyna rzecz która Cię jara w życiu (bo całą resztę będziesz musiał poświęcić),albo jeśli naprawdę w Twoim rejonie nie ma innej pracy,a Ty masz rodzinę na utrzymaniu. W przeciwnym wypadku daruj sobie. |
Podpisuje się pod tym obiema rękami, nogami zębami i czym tam jeszcze się da... |
|
|
|
 |
jiuer7845
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|