Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie urządzenie do nawigacji kupić ??
Autor Wiadomość
GANGUS

Wysłany: 2016-12-04, 11:36   Jakie urządzenie do nawigacji kupić ??

Witam serdecznie!

Potrzebuje pomocy w znalezieniu dla siebie nowego urządzenia do nawigacji. Moje obecne nieumyślnie zniszczyłem.

Używałem do tej pory PEIYING PY-GPS 5008 z Androidem.
http://www.moto-opinie.co...ing-py-gps5008/
Jestem z tego urządzenia mega zadowolony. IGO śmigało jak marzenie, zjeździłem większą część EU. Szybko łapało sygnał. Między budynkami (Centrum Londynu lub Paryżewa) nie głupiało zbytnio. Po wyjeździe z tunelu moment i sygnał był znowu. Trasy obliczało/ przeliczało bardzo sprawnie. Jedynym mankamentem było wykonanie. Już w pierwszym miesiącu od słońca rozkleiła się obudowa z tyłu ale "kropelka" załatwiła sprawę. Ale uszkodzenie mechaniczne zakończyło moja przygodę z tym urządzeniem.

Czytam rożne fora/testy/blogi i krótko mówiąc zgłupiałem... Najchętniej kupiłbym ponownie tego samego PEIYINGA ale nowych nie ma już w sprzedaży... Najpierw szukałem tabletu... Później może coś z WinCE jednak... I sam już nie wiem. Tu ktoś narzeka, że wyświetlacz nieczytelny w słońcu. Dalej że się okropnie nagrzewa i potrafi przyciąć albo zgubić satelity... Znajomy poleca mi TOMTOM Trucker 6000, ze jest świetny, dobrze prowadzi i korki omija. Zastanawiałem się też nad BECKER Transit. Ale 2200 zł czy nawet 1500zł? Jeździłem do tej pory na urządzeniu za 300zł i większych problemów nie miałem. Teraz mam pożyczonego Garmina, ale krótko mówiąc nie pasuje mi on... Jest dla mnie mało czytelny...
Zastanawia mnie czy odbiornik GPS w każdym urządzeniu będzie tak samo dokładny i tak samo szybko łapał sygnał? Są rożne rodzaje? A radziecki GLONASS w zestawie?

Podsumowując szukam urządzenia które:
1- Szybko szuka/znajduje GPS i będzie ten sygnał trzymało!
2- Będzie szybko obliczało trasy, bez zawieszania się!
3- Wyświetlacz będzie czytelny w słońcu!
4- Będzie współpracować z IGO!
5- 5- 7 cali! Większe być nie może na szybie.

Raczej skłaniam się ku ANDROIDOWI ponownie, ale WinCE też nie wykluczam. Mapy w zestawie są zbędne. Byle to wszystko działało jak należy.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez GANGUS 2016-12-04, 11:37, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu