Wyszukiwarka:
|
Badania na C |
| Autor |
Wiadomość |
Emnn1
|
Wysłany: 2015-04-12, 00:03 Badania na C
|
|
|
Witam,jeżeli miałby ktoś wolną chwilę to prosiłbym o odpowiedź w temacie.
W tym tygodniu mam zamiar złożyć pkk i jak wiadomo potrzebne są do tego między innymi badania.Mam pytanie co do tego, jeżeli chcę aby badania były ważne tylko na samo C ( kwalifikacje wstępna przyśpieszoną nie będę robił w najbliższym czasie). To czy muszę chodzić do laryngologa,okulisty,neurologa.
Czy wystarczy tylko wizyta u lek. medycyny pracy tak jak to miało miejsce na kat.B
A w/w badania u okulisty etc.. zrobię dopiero wtedy gdy będę szedł na kwalifikacje wstępną. |
|
|
|
 |
|
|
Diabolique

Tym śmigam: Volvo FH16 Honda / Accord V 2.0i
Uprawnienia: CE,KW,KK,II WJO.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Lip 2013 Posty: 230 Skąd: Blok Wschodni
|
Wysłany: 2015-04-12, 01:28
|
|
|
| musisz zrobić te badania, żeby zacząć C ;] |
|
|
|
 |
Menelaos
Uprawnienia: B C E KWP ADR cysterny
|
Wysłany: 2015-04-12, 13:39
|
|
|
| Mój lekarz medycyny pracy wysyła do laryngologa, okulisty i neurologa niezależnie od tego, czy się robi kwalifikację czy nie. Nie wiem jednak, czy jest to obowiązkowe dla wszystkich, czy ten lekarz tak ma. |
|
|
|
 |
samczyk
świeżak

Tym śmigam: Renault T460 + cysterna Magyar
Uprawnienia: |B|C|CE|KWP|KK|
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 04 Lip 2013 Posty: 74 Skąd: NBA
|
Wysłany: 2015-04-12, 14:39
|
|
|
Tak jest to obowiązkowe. Ja trafiłem na lekarza który wystawił mi kwot bez badań u specjalistów w 5 min, ale to jego ryzyko |
|
|
|
 |
|
|
Piotrek89
Tym śmigam: MAN TGX 18.400 + NACZEPA
Uprawnienia: AM,A1,A2,A,B1,B,C1,C,BE,C1E,CE,T,KW,KK
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 30 Gru 2014 Posty: 59 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2015-04-14, 00:25
|
|
|
| kolego z tego co pamiętam to do pkk również badania u przychologa tez są potrzebne |
|
|
|
 |
kamilpl82
Kamil
Uprawnienia: B+E
Wiek: 44 Dołączył: 11 Lut 2015 Posty: 24 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 2015-04-14, 20:55
|
|
|
Aby wyrobić numer pkk na kategorie C potrzeba.
- dowód tożsamości,
- orzeczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem,
- wyraźną, aktualną i kolorową fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm,
- w przypadku osób ubiegających się o prawo jazdy kat. C,C1,D,D1,C+E.C1+E.D+E,D1+E orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do kierowania pojazdem,
- kserokopię posiadanego prawa jazdy - jeżeli wnioskodawca je posiada. |
|
|
|
 |
SeDay
Tym śmigam: Osobówka
Uprawnienia: B, C, KW, ADR
|
Wysłany: 2015-04-18, 11:19
|
|
|
| Menelaos napisał/a: | | Mój lekarz medycyny pracy wysyła do laryngologa, okulisty i neurologa niezależnie od tego, czy się robi kwalifikację czy nie. Nie wiem jednak, czy jest to obowiązkowe dla wszystkich, czy ten lekarz tak ma. |
W moim przypadku do C i kwalifikacji badania robił ten sam lekarz i do C wykonywał na miejscu podstawowe typu słuch, wzrok + krótki wywiad nt. przebytych chorób itd. na kwalifikacje 4 miesiące później nawet nie robił badań bo pamiętał ze na C przeszło u mnie bez problemu a jedynie czy cos ze ze zdrowiem do tamtego czasu zmieniło. Wystawił dokument i po robocie. |
|
|
|
 |
DawidR
Pracuję w firmie: IKEA
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E i KW
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Kwi 2015 Posty: 141 Skąd: Zbąszyń
|
Wysłany: 2015-04-18, 21:36
|
|
|
| Dokładnie, niektórzy koledzy bzury piszą. Żaden neurolog ani laryngolog nie jest ci potrzebny bo na co? Tak jak SeDay pisze, wzrok i słuch i ogólny wywiad robi medycyna pracy. I tam płacisz jakoś 200zł, a jakbyś jeszcze te w/w miał robić to byś każdemu po 200 dopłacił. Medycyna pracy i orzeczenie psychologiczne robisz. I najważniesze! Jeśli robisz psychologo do PKK KONIECZNIE!!! wspomnij żeby ci wystawił również do Kwalifikacji wstepnej! Nawet jeśli tego nie masz w najbliższym czasie robić! One są ważne 5 lat i jeśli robisz C to predzej czy później musisz zrobić KW no chyba że masz zamiar jeźdxić chobbystycznie. Za jedną drogą i kasą masz oba świadczenia. Ja zrobiłem ten błąd i musiałem płacić podwójnie. |
|
|
|
 |
|
|
kawik25
|
Wysłany: 2015-08-27, 12:26
|
|
|
| Witam panowie mam pytanko jak to jest z tymi psychotestami na C chciałbym sobie zrobić kurs ale naczytałem się że nie zaliczając czegoś tam w tym badaniu można zostać odesłany z kwitkiem i pozbyć się prawka na B ?? gdzie takie badania przecież nie są wymagane mam już prawko kilka ładnych lat i nie wyobrażam sobie aby mi je lekarz odebrał bo chcę sobie pójść akurat jeszcze na C |
|
|
|
 |
mrc
Kierownik - Dyrygent

Tym śmigam: Kia Ceed II
Pracuję w firmie: Dziad Trans Sp. z o.o.
Uprawnienia: B, C, C+E, KW
Pomógł: 11 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Kwi 2015 Posty: 311 Skąd: ten mandat?
|
Wysłany: 2015-08-27, 13:11
|
|
|
| Nikt Ci nie odbierze żadnej kat. B nie ma to nic wspólnego z tym. |
|
|
|
 |
VanOrtega
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
|
Wysłany: 2015-08-28, 12:27
|
|
|
| Bzdura, nikt Ci nic nie odbierze. |
|
|
|
 |
mobil1994
mobil1994

Tym śmigam: VW Polo IV
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, KK
|
Wysłany: 2015-08-28, 15:13
|
|
|
| Ale koledzy wyżej piszą że wszystko robicie w gabinecie medycyny pracy. Jednak to różnie bywa, ja musiałem osobno iść do lekarza i laryngologa. I dopiero do medycy pracy. Nie dość że koszta większe (przecież każdy swoje pobiera) to jeszcze zeszło się dwa dni, bo godziny nie pasowały. |
|
|
|
 |
|
|
mrc
Kierownik - Dyrygent

Tym śmigam: Kia Ceed II
Pracuję w firmie: Dziad Trans Sp. z o.o.
Uprawnienia: B, C, C+E, KW
Pomógł: 11 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Kwi 2015 Posty: 311 Skąd: ten mandat?
|
Wysłany: 2015-08-28, 16:01
|
|
|
| Trzeba poszukać taki gabinet medycyny pracy gdzie nie wysyłają bez sensu do innych lekarzy, ja miałem poza medycyną okulistę. |
|
|
|
 |
druidmg
Tym śmigam: Audi a4
Uprawnienia: B/C+E/KW
|
Wysłany: 2015-08-31, 13:34
|
|
|
Ja Psychotesty robiłem w osk i od razu maja lekarza niedaleko.
Warto poszukać osk porządne co maja wszystko. |
|
|
|
 |
jiuer7845
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|