|
Czy potrzebna mi umowa? |
| Autor |
Wiadomość |
Minor
|
Wysłany: 2015-02-28, 14:33 Czy potrzebna mi umowa?
|
|
|
| Witam chcialbym sie dowiedziec czy potrzebuje umowe o prace zlecenie jakokolwiek? Zeby pracowac dla szefa przez 2 dni? "probne" bo raczej wsiasc i pojechac nie moge? |
|
|
|
 |
|
|
GROM
Tym śmigam: Ford focus
Uprawnienia: B BE C CE KK KW
|
Wysłany: 2015-02-28, 14:43
|
|
|
| No wiesz slyszalem ze lepiej podpisac na dany okres a jak Cie nie zatrzymaja i wrocisz do bazy to podrzec umowe i czysta kasa. |
|
|
|
 |
Minor
|
Wysłany: 2015-02-28, 14:47
|
|
|
| no wlasnie o czyms takim myslalem nie wiem co mi grozi kurcze jakby mnie itd dopadlo za no samowolke tak naprawde |
|
|
|
 |
matiz_1990
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KK,KW,ADR,Koparki kl. III
|
Wysłany: 2015-02-28, 20:51
|
|
|
Na dwa dni umowę zlecenie może Ci dać, krzywda się nie stanie, a Ty się nie będziesz tłumaczyć co robisz w aucie i dlaczego jesteś kierownicą. Musisz mieć jakąś umowę bo inaczej nie możesz jechać czyimś sprzętem.
[ Dodano: 2015-02-28, 22:43 ]
Miało być "kierowcą" |
|
|
|
 |
|
|
GROM
|
Wysłany: 2015-02-28, 23:40
|
|
|
| No umowa a po udanej trasie podrzec i spokoj. Tak moj kolega robi szef zadowolony i on ze czysta kasa:) |
|
|
|
 |
wsobol
Chauffeur
Tym śmigam: Volvo FH12 460KM + silo Feldbinder
Pracuję w firmie: eurobulk.dk
Uprawnienia: B; C; C+E; KW
Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 407 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2015-03-01, 12:40
|
|
|
| GROM napisał/a: | | No umowa a po udanej trasie podrzec i spokoj. Tak moj kolega robi szef zadowolony i on ze czysta kasa:) |
A kolega jeździ autem z tacho? Co z wpisami w tacho i na karcie? |
|
|
|
 |
GROM
|
Wysłany: 2015-03-01, 19:51
|
|
|
wsobol, tutaj mnie masz . ma wlasnie na tarczki a jak na karte to pozyczal karte. Wiecie jesli macie rodzine to wyrobcie im karte i zawsze mozna jezdzic na ich karcie. Trzeba kombinowac w tych czasach zeby zarabiac i prosze o nie krytykowanie. Doatego jestem zwolennikiem starych aut na tarczki bo ma sie pole do manewrowania w razie czego i zawsze mozna pobawic sie z magnesem. Nie wstydzmy sie koledzy o tym mowic. |
|
|
|
 |
wsobol
Chauffeur
|
Wysłany: 2015-03-01, 20:00
|
|
|
Wstydzimy się i nie pochwalamy takich zachowań. A fuj! |
|
|
|
 |
|
|
GROM
|
Wysłany: 2015-03-01, 21:00
|
|
|
wsobol, Wiesz jak to mowia przepisy UE sa po to by je lamac |
|
|
|
 |
wsobol
Chauffeur
|
Wysłany: 2015-03-01, 21:36
|
|
|
| Jesteś jak w bagnie. Im więcej ruchów wykonujesz, tym bardziej się pogrążasz. |
|
|
|
 |
Waldek80

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 9 razy Wiek: 46 Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 305 Skąd: TSZ
|
Wysłany: 2015-03-09, 00:20
|
|
|
Co przyjadę z roboty i przejrzę nieprzeczytane posty, to odkrywam takie kwiatki jak ten wątek...
Z przykrością stwierdzam, że w naszym zawodzie nigdy nie będzie dobrze przez takich delikwentów...
Bo jak ma być dobrze, skoro ludzie nie mają za grosz szacunku do siebie?
Ech, kolejne forum schodzi na psy, na moje ludzi z takim podejściem powinno się po prostu banować.
Forum dla młodych kierowców i wiszą na nim posty z instrukcjami, jak pieprzyć robotę innym i w jaki sposób spieprzyć sobie życie, jak nie daj Boże coś się stanie w trasie...
Ludzie, obudźcie się i zacznijcie myśleć!! Jazda zestawem to nie ETS, to prawdziwe życie!! A w życiu za błędy i głupotę naprawdę słono można zapłacić!! |
|
|
|
 |
Minor
|
Wysłany: 2015-03-09, 23:58
|
|
|
| Waldek80 napisał/a: | Co przyjadę z roboty i przejrzę nieprzeczytane posty, to odkrywam takie kwiatki jak ten wątek...
Z przykrością stwierdzam, że w naszym zawodzie nigdy nie będzie dobrze przez takich delikwentów...
Bo jak ma być dobrze, skoro ludzie nie mają za grosz szacunku do siebie?
Ech, kolejne forum schodzi na psy, na moje ludzi z takim podejściem powinno się po prostu banować.
Forum dla młodych kierowców i wiszą na nim posty z instrukcjami, jak pieprzyć robotę innym i w jaki sposób spieprzyć sobie życie, jak nie daj Boże coś się stanie w trasie...
Ludzie, obudźcie się i zacznijcie myśleć!! Jazda zestawem to nie ETS, to prawdziwe życie!! A w życiu za błędy i głupotę naprawdę słono można zapłacić!! |
Powiem tak z trasy wrocilem szefu ze mnie zadowolony mialem tydzien gibac na probe a wyszlo dwa dni. Szukajac pracy a mieszkam miedzy ostrowem a kaliszem na 12 firm po kraju tylko 2!! osoby nie mialy w autach magnesu malo tego nie jest to dla pracodawcow jakies "tabu" otwarcie jest mowione kiedy sie stawisz na rozmowe czym jedziesz i ze "kazde auto jest namagnesowane" jestem mlodym kierowca i z racji wieku nie chce sie po sadach szlajac mowilem ze sie zastanowie i oddzwonie gdy podejme decyzje... Tak wiec kolego w pelni sie z Toba zgadzam tylko ze "legalnie" znalezienie pracodawcy ktory jest uczciwy graniczy z cudem bo jak znajdziesz to sie okazuje ze dojazd jest 80km albo jedzisz caly miesiac i nie wiesz czy wrocisz do domu no ale bez magnesu.Dla mnie to ryba bo nie mam rodziny domu i calej reszty ktora musialbym utrzymywac,przez co mialem czas wrecz nieograniczony na szukanie pracy.Ale sa kierowcy ktorzy maja rodziny dom kredyt do splaty i wtedy to jest byc albo nie byc wiec mysle ze powinienes tez spojrzec na to z tej strony.
[ Dodano: 2015-03-10, 00:00 ]
A no i umowe dostalem normalna legalna na okres 2 dni bez problemu oczywiscie nie chcialem za to zadnych pieniedzy.Ale szef spoko wiec "kieszonkowe" dostalem |
|
|
|
 |
|
|
matiz_1990
Uprawnienia: B,B+E,C,C+E,KK,KW,ADR,Koparki kl. III
|
Wysłany: 2015-03-10, 17:41
|
|
|
| Co poniektorzy powinni puknac się dobrze w czoło... Kto zarabia na jeździe na magnesie? Raczej nie Ty bo szef Ci raczej większej kasy nie da a sam korzysta na tym dużo bardziej od Ciebie przy czym to Ty możesz stracić najwięcej w razie jakiejś hecy na drodze. Kolejni się pojawiają co mówią że bez magnesu się da, da się tylko trzeba szanować swój czas pracy i jak nie zdążysz to nie zdążysz i tyle. Potem właśnie gdzie nie pójdziesz to tylko jazda z magnesem bo taki jeden z drugim nauczyli szefa że można to dlaczego kolejny ma nie podkladac w imię nabijania kasa kieszeni szefa. Szkoda gadać Panowie... |
|
|
|
 |
Waldek80

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 9 razy Wiek: 46 Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 305 Skąd: TSZ
|
Wysłany: 2015-03-11, 11:14
|
|
|
| Minor napisał/a: | | ...Ale sa kierowcy ktorzy maja rodziny dom kredyt do splaty i wtedy to jest byc albo nie byc wiec mysle ze powinienes tez spojrzec na to z tej strony. |
Głównie o takich właśnie myślę. Jakikolwiek wypadek z Twoim udziałem podczas jazdy na magnesie i idziesz do ciupy, wówczas na pewno spłacisz kredyt i wyżywisz rodzinę... Naprawdę jest mnóstwo firm, w których jest wręcz kategorycznie zabronione używanie magnesów i tak powinno być wszędzie... |
|
|
|
 |
wsobol
Chauffeur
|
Wysłany: 2015-03-11, 12:08
|
|
|
Popieram tutaj Waldka, bo to tak jak byś chciał usprawiedliwić, to że kierowca spuszcza paliwo, bo frank zdrożał i trzecie dziecko w drodze.
Złodziejstwa nic nie usprawiedliwia, tak samo głupoty kierowców. Ograniczenia czasowe w prowadzeniu pojazdów zostały wprowadzone po to, żeby Cie szef nie przymuszał do jazdy i żebyś był wypoczęty. Każdy kto przekracza czasy, jeździ na magnesie i wyrzuca wykresówki jest debilem nierozumiejącym, ze robi tylko sobie na przekór. Podwyżki od tego nie dostanie, a po przemęczeniu o wypadek nie trudno. Wtedy z "dobrego" kierowcy stajesz się dla szefa zbędnym obciążeniem i on umywa od Ciebie ręce, a Ty idziesz siedzieć. Dopóki tego nie zrozumiecie, dopóty będziecie robić szefom dobrze, oni będą się z Was śmiać i dalej wykorzystywać jak każde inne narzędzie. Jak się zużyje, to kupią sobie nowe, bo następny baran też będzie jeździł na magnesie, no bo przecież "wszyscy tak robią".
@Minor, Ty też chciałeś jechać za darmo. Czy Twoja praca była nie skuteczna? Nie dojechałeś? Kilometry były krótsze? A może nie jadłeś po drodze? Widzisz w ten sposób następny świeżak który przyjdzie po Tobie pytając ile dostanie usłyszy, że nic, bo tak się jeździ w tej firmie. Wprowadzasz precedens, a Twój szef później pochwali się swojemu koledze innemu szefowi i taki obyczaj zapanuje w regionie. Dalej będziemy czytać posty rozżalonych świeżaków, że nie chcą im płacić. I tak kółko sie zamyka.
Pamiętajcie, że jeśli Wy sami się nie szanujecie, to nikt inny Was szanować nie będzie. |
|
|
|
 |
|
|