Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
Ograniczenie predkosci do 80 - a wszyscy jezdza 90
Autor Wiadomość
opu 

Tym śmigam: Volvo
Uprawnienia: C+E ADR
Wysłany: 2016-03-17, 21:07   

ja wam powiem tak nie wiem jak teraz w Polsce ale na drogach krajowych podobna max 70 km/h ITD wzięło się za kierowców i wali mandaty (tak słyszałem). W Niemczech na landówkach jest 60km/h na autostradzie 80/km/h polaków i obcokrajowców łapią i walą mandaty powyżej 85km/h . Jak kilka miesięcy temu Rumuni i Bułgarzy jeździli na odcięciu tak sie uspokoili i jeżdżą 82km/h Rosjanie i Litwini czasami wyprzedzają 100km/h do czasu... Ja mam niemieckie blachy wiec ani Zoll mnie nie zatrzymuje BAG sporadyczni i tez puszczają a prędkość tez mnie nie dotyczy :) policja i BAG patrzą na Rejestracje. w szwecji za to wszystko powyżej 83-84km/h mandat 1500 koron jakieś 740zł od razu bez gadania. A szwedzi jeżdżą 90km/h

Hubert 

Uprawnienia: B, BE, C, CE
Wysłany: 2016-03-18, 02:22   

W Niemczech ostatnio bardzo wzrosła ilość kontroli, 2 dni temu jechałem z Karlsruhe w stronę Zgorzelca, to niemal na każdym parkingu było BAG albo Policei, co paręnaście kilometrów kamerka albo przenośny fotoradar. Łapali głównie na odległość. Za mną (w dość bliskiej odległości) jechał gabaryt na holenderskich blachach i po 1-2 km za kamerką umieszczoną pod wiaduktem wyciągnął jego nieoznakowany transporter T5. Mandat to około 120 euro

Piękny Maryjan 

Tym śmigam: Volvo FH 12 + silos
Pracuję w firmie: Eurobulk Polska
Uprawnienia: B, C, C+E, KWP, KK
Wysłany: 2016-03-20, 22:42   

opu napisał/a:
w szwecji za to wszystko powyżej 83-84km/h mandat 1500 koron jakieś 740zł od razu bez gadania. A szwedzi jeżdżą 90km/h

Zazwyczaj powyżej 85 km/h, ale pewnie co policjant, to inna wersja. A ten mandat w wysokości 1500 koron jest za przekroczenie prędkości od 1 do 10 km/h. Kolejny (11-20 km/h) kosztuje chyba dwa razy tyle, o ile dobrze widziałem w ich taryfikatorze.

Odpowiedz do tematu