Wyszukiwarka:

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Android 6.0 tablet na kartę SD
Autor Wiadomość
REDFOX

Wysłany: 2017-02-02, 19:50   iGO Android 6.0 tablet na kartę SD

Posiadam Tablet:
http://www.gsmarena.com/a..._4_(7)-7847.php

Potrzebuję zainstalować na niego iGO primo (koniecznie z opcją ciężarówki)

Niestety większość opisów tej nawigacji dzielona jest na 2 części(tz. część wgrana na tablet(telefon) reszta na SD karcie.

Nie wiem czy to wina tablet-u czy android-a 6.0 ale wszystko co kopiuję na niego zapisanę jest na SD karcie .Próbowałem przenieść katalog iGO menadżerem w tablecie z SD na internal ale odrzuca mi wszystkie tego typu operacje.

Czy istnieje jakaś wersja żeby zainstalować to na moim sprzęcie?

Showtits 
Mrówa

Tym śmigam: Scania R420 2013r
Uprawnienia: B,BE,C,CE.HDS,KK,KW
Wysłany: 2017-02-03, 10:12   

Z tego co wiem na androidzie 6.0 jest lipa z iGO.
Przedewszystkim aby aplikacja korzystała z karty SD musisz zmienić w pliku sys.txt ,ścieżkę na dokladną ,czyli taką jaką ma twoja karta SD.
Chodzi o ten wpis
Kod:
[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
;has_secondary_root=1
;android_secondary_root_path="/mnt/sdcard/addons"

mixmusic 

Wysłany: 2017-02-03, 10:27   

Z tego co wiem na androidzie 6.0 jest lipa z iGO.

Powiem szczerze że nie jest to prawdą.Jeśli ktos nie może poradzić sobie z wersją iGO Primo v9.6.29.483387 (All rozdzielczości)

Proponuje mu aby zainstalował sobie http://mlodytrucker.com/forum/viewtopic.php?t=3368

dodając oczywiście wedle potrzeby mapy takie jakich krajów chce

Showtits 
Mrówa

Wysłany: 2017-02-03, 16:06   

No ja chciałem ostatnio wrzucić igo ma s7s7edge w punkcie cb i powiedzial że na 6.0.1 nie da rady.
I To w dwóch punktach to samo usłyszałem

mixmusic 

Wysłany: 2017-02-03, 16:09   

Ta wersja która podana jest tutaj będzie latac http://mlodytrucker.com/forum/viewtopic.php?t=3368

Greg40 

Tym śmigam: MAN TGX 18480 4×2 BLS z kabiną XXL
Pracuję w firmie: Własnej
Uprawnienia: B C CE D
Wysłany: 2017-02-03, 16:10   

A nie powiedział Ci dlaczego? Ja mam S7 i wszystko śmiga aż miło...

Showtits 
Mrówa

Wysłany: 2017-02-03, 16:46   

Po prostu zw na 6.0 nie działa i tyle .
A sam w domu nie miałem czasu sprawdzić

REDFOX

Wysłany: 2017-02-03, 20:22   

Głównie chodzi o to że jak podłącze tablet do kompa to pokazuje mi sie tylko ikonka sdcard.
w instrukcji zajefajnego gościa :-) jest opis : wgraj folder iGO na telefon(tu akurat tablet) a plik instalacyjny na kartę itd itd..

I tu chyba się nie da podzielić bo nie mogę go wrzucić( folder iGO) na tableta.
Próbowałem wyjąć sdcard ale wtedy mam puste okno i jak wrzucam to wywala mi błąd
Przykład jak widzi mój telefon a jak tablet

[ Dodano: 2017-02-04, 23:17 ]
Otóż pogrzebałem trochę po forach i o co chodzi z Androidem 6.0 „Marshmallow”
Otóż Android 6.0 po wykryciu karty pamięci oferuje jej sformatowanie na dwa sposoby:
- Jako pamięć przenośną, co nie zmienia praktycznie prawie nic w zakresie obsługi karty SD względem poprzednich wersji systemu. Prawie, ponieważ tracimy tu możliwość przenoszenia aplikacji na kartę pamięci (ta opcja została w Marshmallow zarezerwowana jedynie dla kart sformatowanych jako pamięć wewnętrzna)
- Jako pamięć wewnętrzną, co skutkuje utratą dostępu do pamięci wbudowanej z poziomu menadżerów plików i możliwością przechowywania na niej jedynie programów i ich danych , a karta SD staje się niewidoczna w custom recovery czy innych urządzeniach po jej przełożeniu (ponieważ jest zaszyfrowana). Można natomiast przenosić na nią aplikacje, a nawet od razu je tam instalować (bez ich ręcznego przerzucania po instalacji).

Ja niestety lub stety sformatowałem ją jako pamięć wewnętrzną i nie jestem w stanie ingerować w pliki systemowe tworzyc folderów ani nic skopiować tam gdzie jest zainstalowany android.
Wszystko co kopiuję lub instaluję na tablet zapisywane jest tylko i wyłącznie na karcie SD.
ścieżka dostępu nie jest jak u wszystkich /storage/extSdCard tylko u mnie wygląda to tak /storage/emulated/0

I TU PYTANIE
Czy jest jakieś iGO najlepiej truck który zainstaluje na tablecie bez dzielenia na pamięć zew/wew gdzyż u mnie wszystko instaluje i zapisuje się tylko na kartę SD gdyż tak została zformatowana.

Mam nadzieję że znajdę odpowiedź i ten mały wykład o SDcard w Android 6.0 pomoże innym.
Ostatnio zmieniony przez REDFOX 2017-02-03, 20:58, w całości zmieniany 3 razy  

Showtits 
Mrówa

Wysłany: 2017-02-05, 19:10   

A zainstalować igo możesz normalnie ?
Jak tak to wystarczy gotowa paczka,plik txt edytujesz aby folder addons widział na karcie i myślę ,że będzie dobrze.

REDFOX

Wysłany: 2017-02-09, 15:57   

Showtits napisał/a:
A zainstalować igo możesz normalnie ?
Jak tak to wystarczy gotowa paczka,plik txt edytujesz aby folder addons widział na karcie i myślę ,że będzie dobrze.

udało sie zainstalować wszystko się odpala ale tablet nie łapie satelit i ogólnie odradzam alcatel-a do nawigacji.
Zainstalowałem igo na telefonie i śmiga 100%

Showtits 
Mrówa

Wysłany: 2017-02-09, 21:44   

Ja przedtem, na medionie miałem to samo .
Kupiłem samsunga i satelity w parę sekund łapie

yerychooo 

Tym śmigam: SCANIA R410
Uprawnienia: A,B,C+E
Wysłany: 2017-02-19, 11:08   

witam ja mam taki wpis w pliku sys android 6.0 bez roota tel. honor 4x i wszystko na karcie SD
i wszystko mi hula bez problemu koledze wrzucilem tez na samsunga s6 z andkiem 6.0.1 i
tez nie ma problemu mam igo israel wszystko z młodytrucker pobrane
[folders]
;data_folder_name="iGO_Israel"
;data_folder_name="iGO_Avic"
;data_folder_name="iGO_Basar"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/emulated/0"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/emulated/0/"

[ Dodano: 2017-02-19, 11:17 ]
mam taka wersje 9.18.27.676280

Odpowiedz do tematu