KDtruck

Tym śmigam: Wszystkiem marki ciągników, naczepa firanka singiel, double deck
Pracuję w firmie: Własna firma LTD - Anglia
Uprawnienia: A,B,C,E,CPC kurs
Staż / Doświadczenie: Kat.C - 2001Kat.E - 2011
|
Wysłany: 2012-08-21, 03:34 Zmiana Regulaminu - Dlaczego zmiany.
|
|
|
Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Forum "Młody Trucker" jest nowym,młodym forum.Głównym założeniem forum,gdy zdecydowałem się je założyć,było pomaganie osobom szukającym informacji na temat jak zacząć pracę jako kierowca zawodowy.Prowadząc bloga i nagrywając filmy z moich tras,dostawałem bardzo dużo maili z różnymi pytaniami.Starałem się odpowiadać na te pytania,w miarę mozliwości.Niestety z czasem,tych pytań przychodziło coraz więcej i niestety nie dawałem rady na wszystkie odpowiadać.Pytanią były różne,często były podobne.Na początku,gdy odpisywałem,zdarzało się że za kilka dni przyszło do mnie podobne pytanie i odpowiadałem kolejny raz pisząc to samo.Jednak,gdy pytania zaczęły czekać w swojej kolejce i przybywały nowe,zdałem sobie sprawę,że nie będę w stanie na wszystkie odpowiedzieć.Oczywiście,mógłbym odpowiadać tylko na nie które z nich,ale każde pytanie ,które dostałem i każda osoba,która do mnie napisała była dla mnie ważna i źle się czułem wiedząc,że ktoś czeka na odpowiedź,a ja nie mam czasu na napisanie odpowiedzi.Wyobrażałem sobie tą osobę i potrafiłem wczuć się w jej sytuację,że zaczyna pracę,nie ma doświadczenia,że potrzebuję tej odpowiedzi,czy to na temat map,opłat za autostrady,załadunków czy CMR.Wiem jak to jest jechać w swoją pierwszą trasę,jak nie wiemy co nas czeka,czy damy radę,czy będziemy umieli załatwić papiery na załadunku i czy dogadamy się w obcym kraju,skoro dopiero zaczęliśmy uczyć się języków.
Na blogu powstała najpierw strona '"Kierowca bez doświadczenia",gdzie napisałem kilka postów na temat map,internetu,uczenia się jężyków,polecanych pomocnych broszur.Jednak po jakimś czasie,znalazło się tam tyle komentarzy i kolejnych pytań,na różne tematy,że zdecydowałem, się na założenie forum,Aby na forum odpowiadać na pytania,aby każda nowa osoba,która napisze do mnie pytanie na blogu,YouTube czy Maila,mogła na forum znaleźć odpowiedź.Odpowiedź,która pomoże jej zacząć pracę w tym trudnym na początku do ogarnięcia świecie jakim jest transport drogowy czy to po kraju czy na międzynarodówce.
Osobiście gdy forum powstawało,wcale się na nim nie znałem.Nie interesowało mnie to wcale,ja wiedziałem że na forum mają znaleźć się informacje o które mnie bardzo dużo ludzi pytało.To wszystko co mnie interesowało.Nie zastanawiałem się jak to będzie,nie potrafiłem nawet założyć działu,ani mi do głowy nie przyszło,że będę potrzebował jakiś regulamin.Przez pierwsze dni,moze tydzień wcale nie było regulaminu.Potem był taki okrojony.Jednak na dzień dzisiejszy dzięki kilku osobom,poznałem jak się obsługuje forum i jak się je powinno prowadzić.Wprowadziłem dzisiaj regulamin,w którym jest wszystko jasno napisane.
Idea forum jest taka.
Pomoc osobą,które tej pomocy chcą
Takie było założenie,gdy powstawało forum i tego będę się trzymał.Czysta informacja,bez zbędnych linków,długich podpisów,linków reklamujacych swoje blogi,strony internetowe czy fora.Powtórzę będę pomagał tym ludziom,którzy tej pomocy chcą.Nie będę pomagał na siłę,nie patrzę na licznik odwiedzin ani ile użytkowników jest zarejestrowanych.Forum jest miejscem,gdzie odpowiadam na pytania,które dostaję każdego dnia.Każda osoba,która zwróci się do mnie z pytaniem,otrzyma odpowiedź tutaj - na forum.I to jest ok.piszcie do mnie,pytajcie,tutaj znajdziecie odpowiedź.Oczywiście odpowiadam na pytania ,na które znam odpowiedź.Forum jest tym wspaniałym miejscem,że nie jestem tutaj sam.Jesteście Wy.Osoby,które również piszą odpowiedzi w swoich postach.Dziękuję Wam za to,za poświęcony czas i zaangażowanie.Doceniam to co robicie dla innych.Dziękuję również moderatorom,za pomoc przy prowadzeniu tego forum.Wykonują bardzo ciężką i żmudną pracę aby forum miało wygląd,było czytelne i przejrzyste.Aby osoby,które przychodzą do nas po informację,mogły tę informację szybko znaleźć.
Tak więc idea forum - Informacja dla osób,które chcą tej informacji zostaje na pierwszym miejscu.
W związku z tym,bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem dla userów,o usunięcie wszystkich linków ze swoich postów,linków z podpisów i oraz adresów stron,które są w profilu.
Forum nie służy do reklamowania stron userów.Forum ma nazwę "Młody Trucker" i służy jako informacja dla osób,które chcą zostać kierowcami zawodowymi.Jeżeli w postach są linki do bardzo ważnych informacji i autor uważa,że dany link powinien pozostać,proszę o kontakt z administracją forum.
Temat zostawiam otwarty,każdy z was może pisać jeżeli ma pytania czy własne spostrzeżenia.Oczywiście proszę pisać na temat.
W przyszłości będzie wymiana linków z zaprzyjaźnionymi stronami i osoby,które prowadzą swoje strony w internecie,będą miały możliwość po rozmowie z administracją forum umieścić baner do swojej strony w specjslnie to tego przygotowanym dobrze widocznym miejscu na forum. |
|