Wyszukiwarka:
|
Świadectwo Kwalifikacji wstępnej a zmiana adresu - kłopot? |
| Autor |
Wiadomość |
Nilfgardczyk
Pracuję w firmie: Student Logistyki
Uprawnienia: B, C, C+E, kod 95
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 14 Sie 2012 Posty: 227 Skąd: Białystok, Suwałki
|
Wysłany: 2012-12-06, 17:08 Świadectwo Kwalifikacji wstępnej a zmiana adresu - kłopot?
|
|
|
Witam,
W maju zdałem kat. C którą wstrzymałem bo dorabiałem sobie C+E i zdałem je w październiku. C+E też wstrzymałem bo jestem w trakcie wyrabiania KW. W styczniu mam egzamin KW i podejdę do niego jako posiadacz kategorii B (bo C+E nie wyrobiłem). Potem idę do WK z lekarskimi, psycho, kw do WK i wyrabiają mi prawko z kodem 95, terminem szkolenia i badań obok C, C+E. To dla mnie jasne.
Problem w tym, że w lutym albo marcu zmieniam zameldowanie i adres. Więc wszystkie dokumenty w tym dowód i PJ muszę wymienić. Nie wiem czy mi się zmieni numer dowodu ale od instruktora od KW dowiedziałem się, że numer Prawa Jazdy się zmieni. I wyjdzie tak, że będę miał inny numer prawka, a inny numer prawka na świadectwie KW. Czy to może zaszkodzić przy wymianie prawa jazdy oraz przy szkoleniach okresowych?
PS. Sorry za długą wypowiedź. Starałem się opisać wszystko dokładnie aby uzyskać od razu odpowiedź
PPS. Jak ktoś czyta konkurencję właśnie się zdradziłem |
|
|
|
 |
|
|
bujakecz
Uprawnienia: A B C C+E KW
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 89 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2012-12-06, 19:25
|
|
|
| wczoraj jak załatwiałem swoje prawko w wk, zadałem pytanie czy mogę się ubiegać o kartę kierowcy czekając na nowe prawko facet powiedział że gdybym miał C wbite to bez problemu bo NR PRAWA JAZDY SIĘ NIE ZMIENIA i dodał przy tym że może się jedynie zmienić w przypadku gdy nowe prawo jazdy było by wyrabiane w innym urzędzie pj. |
|
|
|
 |
Nilfgardczyk
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 14 Sie 2012 Posty: 227 Skąd: Białystok, Suwałki
|
Wysłany: 2012-12-06, 19:29
|
|
|
| Czyli to co wiem. Zmiana adresu=zmiana numeru prawka. |
|
|
|
 |
Iron.Falcon
Brummi Fahrer

Tym śmigam: Stralis 460
Pracuję w firmie: Reiffeisen
Uprawnienia: AM, A1, A2, A, B1, B, C1, C, BE, C1E, CE, T
Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 25 Lis 2012 Posty: 743 Skąd: Germania
|
Wysłany: 2012-12-07, 08:35
|
|
|
| jeśli zmieniasz adres w obrębie jednego miasta to nie zmieni się numer prawka.... |
|
|
|
 |
|
|
Nilfgardczyk
|
Wysłany: 2012-12-07, 17:38
|
|
|
| No spoko koledzy. Ale ja nie pytam o to ;/ |
|
|
|
 |
bigman

Tym śmigam: MAGNUM 480DXi
Pomógł: 28 razy Dołączył: 04 Lis 2012 Posty: 698 Skąd: Centrum
|
Wysłany: 2012-12-07, 19:55
|
|
|
Hmm...
To bardzo dziwne, ponieważ ja z kolei słyszałem, że numer prawa jazdy się nie zmienia i jest on stały.
Radzę dobrze się upewnić, jak z tym jest faktycznie. |
|
|
|
 |
Waldek80

Tym śmigam: MB Actros, MAN, Volvo, Daf...
Pracuję w firmie: Kawczyński Logistics
Uprawnienia: B, C, C+E, KW, KK
Pomógł: 9 razy Wiek: 46 Dołączył: 02 Wrz 2012 Posty: 305 Skąd: TSZ
|
Wysłany: 2012-12-07, 20:20
|
|
|
Nam facet na wykładach z KW też wspominał o tym, że nr prawa jazdy jest jak nr pesel, stale przypisany do danej osoby i podobno się nie zmienia nawet w przypadku zmiany adresu zameldowania.
Specjalnie pogrubiłem słowo "podobno", bo już wiele rzeczy od różnych osób słyszałem, mnie też wprowadził w błąd facet w wydziale komunikacji, więc to norma w tym kraju - no ale co się dziwić, skoro urzędnikami zostają tylko pociotki i tym podobne, tak naprawdę mało kto ma wiedzę adekwatną do zajmowanego stanowiska i stąd się bierze takie zamieszanie, gdy tylko człowiek chce się czegokolwiek dowiedzieć w jakimś urzędzie... |
|
|
|
 |
Nilfgardczyk
|
Wysłany: 2012-12-07, 22:22
|
|
|
To, że numer prawa jazdy się zmienia jest prawdopodobne. Numer może identyfikować kierowcę w danym starostwie. Zmieni się starostwo to i numer... Być może w numerze PJ jest zawarty również numer starostwa, na pewno jest zawarta w nim data roczna. Pierwszego wydania.
Z drugiej strony głupotą by było, żeby kierowca zmieniając miejsce zamieszkania utracił licencję na przewóz rzeczy...ale to "je POLSKA".
[ Dodano: 2013-01-27, 11:44 ]
Czekam na egzamin bite ponad miesiąc co oznacza, że zmienię miejsce zameldowania przed egzaminem. Prawo jazdy C,CE mam nadal wstrzymane czy to może w czymś przeszkodzić? |
|
|
|
 |
|
|
jiuer7845
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|