Wyszukiwarka:
Przesunięty przez: MichalScania 2013-04-06, 12:02 |
Pierwsza trasa na litwe ;) |
| Autor |
Wiadomość |
bujakecz
Uprawnienia: A B C C+E KW
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 89 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2013-04-12, 21:27
|
|
|
| NemesiS, jedno pytanie- co znaczy wymiękłem ? :D:D |
|
|
|
 |
|
|
NemesiS
Odpoczywam ;)

Tym śmigam: Opel Omega 2,5 v6 olny bryna
Uprawnienia: B.C+Ekw ,D+Ekw
Staż / Doświadczenie: 10 lat Autokary
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 05 Gru 2012 Posty: 154 Skąd: Oświęcim
|
Wysłany: 2013-04-12, 21:31
|
|
|
| Zrezygnowałem z jej usług :P |
|
|
|
 |
bujakecz
Uprawnienia: A B C C+E KW
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2012 Posty: 89 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2013-04-12, 21:34
|
|
|
| no ten "but" był dwu znaczny :D |
|
|
|
 |
NemesiS
Odpoczywam ;)

|
Wysłany: 2013-04-12, 21:35
|
|
|
| heheh wystraszyłem się ze zaraz do okna zapuka jej alfons:P tez byś wiał;) |
|
|
|
 |
|
|
patryk691
|
Wysłany: 2013-04-13, 00:29
|
|
|
| Bardzo fajnie się czyta :) |
|
|
|
 |
bobo82
vide cul fide

Tym śmigam: DAF xf
Pracuję w firmie: -------
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, kop-ład.
Wiek: 44 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 261 Skąd: Słupca[PSL]
|
Wysłany: 2013-04-13, 14:10
|
|
|
| patryk691 napisał/a: | | Bardzo fajnie się czyta :) |
Dokładni...
Września, prawie moje rejony :D |
|
|
|
 |
NemesiS
Odpoczywam ;)

|
Wysłany: 2013-04-13, 16:16
|
|
|
Bobo hahaha prawie twoje rejony ;) nie boj sie przez slupce tez przejezdzalem ;) i nawet mam pamiatke ;) specjalnie ja wkleje;) zeby nie bylo ze klamalem ;)ale to juz niedlugo;)
[ Dodano: 2013-04-13, 20:53 ]
CD...
trasa Solec Kujawski - Wrzesnia
trasa http://goo.gl/maps/VtdVO
...Wyjezdzajac z Solca Kujawskiego nie znalem jeszcze adresu gdzie mam jechać ,wiedziałem ze mam się kierować w stronę konina a adres dokładny dojdzie lada moment .
Tak wiec nie czekając wsiadłem w busa i w drogę .Nie spieszyłem sie zbytnio bo wiedziałem ze i tak nie zdążę do chaty na popołudniu .Tak wiec radyjko ustawione kawusia w uchwycie z pobliskiej stacji i śmigam przepisowo w stronę konina.
Koło Strzelna doszedł sms z adresem Września , zjazd na parking ,szybka obluka na nawi gdzie to dokładnie ,wklepanie i mam cel podroży ;)
Niedaleko ale i tak się nie spieszę (przez cala trasę nie przekroczyłem chyba ani razu dozwolonej prędkości ,ani nie złamałem żadnego przepisu - przynajmniej tak mi się wydaje)
Wyjeżdżam z Ostrówka w stronę Słupcy , kierunek w prawo i słyszę na Cb ze na wylocie z Ostrówka stoją ,odrywam wzrok z nawigacji a tam już macha policjant ;/
O szlak by trafił - myślami szybko robię przegląd samochodu czy wszystko z nim w porządku i mam ;/ ręczny się skończył (wiedziałem o tym ze go nie ma przed wyjazdem ,ale nauczyłem się już dawno i nie używam ręcznego w samochodach wiec nie przeszkadzało mi to ) sek w tym ze od jakichś 700kilometrow podczas hamowania słychać było trące o tarczo bęben szczeki bez okładzin (wstrętny metaliczny dźwięk ;/ )
szybka decyzja wyhamuje silnikiem -zdążę bo mam do nich jakieś 150metrow, wiec szyba redukcja na 3 ,2 jedynkę wbiłem tak ze było słychać dosyć dobrze ;) i nagle koniec planu, wskazuje mi zjechać kawałek z górki w boczna uliczkę a nie tak jak plan zakładał na poboczu drogi ;/ noga na hamulec ciarki na zębach od metalicznego dźwięku i bezcenny widok skrzywionej miny przedstawiciela Władzy - już wtedy wiedziałem, ze jest nie najlepiej .
Dzień dobry aspirant xxx yyy kontrola ruchu drogowego ;/
Panie kierowco dokumenty ,prawo jazdy i zapraszam do radiowozu ;)
Jako ze jestem osoba raczej wesoła, od razu z moich ust padło - zapraszam do Siebie mam więcej miejsca;) to chyba już zmiękczyło Wladze i zaczęło się na wesoło;)
Oczywiście jak na amerykanskim filmie jeden z Policjantów grał dobrego drugi tego złego ;) po sprawdzeniu dokumentów ,trzeźwości z ust tego zlego pada stwierdzenie - dowód do zabrania ? jak ,za co?
brak hamulca ręcznego - fakt w miedzy czasie gdy ten dobry mnie spisywał ten zły kręcił się i przeglądał mi auto .Z ust tego dobrego pada pytanie - co to za dźwięk przy hamowaniu ?
Nosz kurde myślę przecież nie będę udawał ze niczego nie słyszałem - wiec wale prosto z mostu ze nie wiem od hamulca ręcznego zaczęło się kilkaset kilometrów wcześniej i pewnie niedługo przestanie;)
Ten zły cały czas o zabraniu dowodu i mandacie ;/ ale dogadałem sie z tym dobrym , okazało sie, ze tez kiedyś jeździł busem z kurnikiem ale nigdy tam nie wchodził spać ;)
Az cislo mi się na usta by powiedzieć ,ze śmiesznie musiał wyglądać Pies z kurniku ale ugryzłem sie w język i po negocjacjach odjechałem z mandatem 50 zł. za stan techniczny samochodu ;)
Myślę no nic , i tak mandat zapłaci szef a niech się cieszy ,ze dowodu nie zabrali ;)
A tak wygląda pamiątka z Słupcy :P
http://img689.imageshack....8/dscf1186l.jpg
http://img811.imageshack..../dscf1185nw.jpg
Trochę zmęczony jazda i sytuacja dojechałem w końcu do Wrześni.
Po poszukiwaniach numeru mam , szybki podjazd papiery w rękę i pukam do drzwi.
Wyskakuje starszy miły facet , już idziemy łądować .Nagle stop i pytanie czy dam rady tu wjechać (miedzy dom a ogrodzenie prawie na styk ) życzliwość podziałała - oczywiście . gościu zniknął w garażu a ja zabrałem się za cofanie jak sie okazało później tym moim bydlakiem ;/
Jade na lusterka kontroluje szerokość wozu i wjazdu a tu nagle jebudub ;/
patrze na lewo w lusterko nic, w prawo nic wszędzie mam miejsca ,co jest ?
Podjazd do przodu ,wysiadam a tam pełno styropianu wszędzie!
Szlak trafił nie patrzyłem na wysokość plandeki i przywaliłem w elewacje nad gankiem która wystawała nad ulice ;/ dobre 20cm zdartej widać niedawno położonej elewacji;/
W myślach klne na siebie coś zrobił , nigdy takich rzeczy nie zrobiłeś dzisiaj kurwa musiałeś , miałem już dosyć ;/
wycofałem pod wskazane miejsce i poszedłem za wlascicielem do garażu , myśląc jednocześnie czy mówić cokolwiek czy daac se siana ;/
Załadunek przebiegł w milczeniu , koleś niczego nie zobaczył poszedłem wypisywać Cmr.Szybko ja wypisałem ciągle myśląc o tym czy mówić o szkodzie czy nie .wychodzie z auta dalem Cmr do podpisania i właściciel grzecznie sie ze ma żegna , na co ja (sumienie nie pozwoliło) ,ze tak sprawę przesyłki mamy załatwiona ,ale musimy się jeszcze dogadać co do uszkodzonej elewacji - koleś rozdziabil oczy i pyta jakiej elewacji?
wiec grzecznie tłumacze , ze cofałem i niestety przywaliłem w róg balkonu;/
Koles w śmiech hahaha , żebym pokazał gdzie ;)prowadzę go na miejsce zbrodni on tak patrzy i mówi ,ze nawet by nie zauważył ale dziękuje ,ze nie odjechałem tylko o tym mu powiedziałem bo to nie jego dom i musi zadzwonić po właściciela,a jemu i tak ta elewacja się nie podoba ;) Piec minut później było już po wszystkim - z portfela znikło 120zl ale wyrzuty sumienia znikły ;)
Tak wiec droga do Wrześni kosztowała mnie trochę nerwów i nie ukrywam kasy z własnej głupoty ;)
Ruszyłem spokojnie w stronę Katowic by rozładować ładunki które miałem na pace.
CDN....
następna trasa Września - Pyrzowice(lotnisko)
[ Dodano: 2013-04-13, 20:58 ]
czy mozna prosic moderatora o scalenie moich wypocin w calosc na pierwszej stronie? |
|
|
|
 |
bobo82
vide cul fide

Tym śmigam: DAF xf
Pracuję w firmie: -------
Uprawnienia: B, B+E, C, C+E, KW, kop-ład.
Wiek: 44 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 261 Skąd: Słupca[PSL]
|
Wysłany: 2013-04-14, 05:00
|
|
|
Osz to nie najlepsza reklama regionu
Jutro się dowiem co to za typ miał służbę hehehe...
I przepraszam za gościnność naszej władzy |
|
|
|
 |
|
|
NemesiS
Odpoczywam ;)

|
Wysłany: 2013-04-14, 06:52
|
|
|
| Eeee wcale nie było tak źle ;) było wesoło a praca jak praca musieli coś wypisać;) |
|
|
|
 |
szmitz
Pracuję w firmie: w Lesznie
Uprawnienia: B,C,CE,KW,ADR
Wiek: 35 Dołączył: 12 Lis 2012 Posty: 2 Skąd: Krzycko Wielkie
|
Wysłany: 2013-07-09, 14:17
|
|
|
| Ja jadę w 1 trasę jako Świeżak na Litwę i mam pytania o co pytać drugiego doświadczonego kierowcę oraz co zabrać w tą trasę do jedzenia i jakie rzeczy oraz ile gotówki ? |
|
|
|
 |
tytus_pullo

Tym śmigam: Mercedes-Actros 4140 8x8
|
Wysłany: 2013-07-09, 14:37
|
|
|
milion pięćset sto dziewięćset
a tak na powaznie to ja bym zapytal czy jakies panny sa do ogarniecia po drodze
[ Dodano: 2013-07-09, 14:38 ]
a tak zupelnie serio to odpowiedzi na wszystkie swoje pytania sa juz na tym forum, wystarczy poszukac |
|
|
|
 |
NemesiS
Odpoczywam ;)

|
Wysłany: 2026-01-13, 18:43
|
|
|
Siemka wszystkim po prawie 13 latach ;) Chciałem tylko dla potomnych zaktualizować post i zostawić cos po sobie. Otóż po zrobieniu wszystkich kategorii PJ odnalazłem się na turystyce międzynarodowej. Pazdro dla Wszystkich i do zobaczenia gdzieś na trasach ;)   |
| Ostatnio zmieniony przez NemesiS 2026-01-13, 18:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
predek1974
|
|
|
|
 |
pieczok69
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
http://www1.picturepush.com/photo/a/9147869/640/9147869.jpg |
|